Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Nederlands speciaalbier populair in buitenland

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Nederlands speciaalbier populair in buitenland

30 mei 2016 om 10:15

Ambachtelijk speciaalbier van kleinere Nederlandse brouwerijen blijft het goed doen in het buitenland.

De maximale brouwcapaciteit komt binnenkort in zicht.

Speciaalbier
Brouwerij t IJ bieren met nieuwe labels uit 2021
Brouwerij Maximus

Het ambachtelijke bier geniet in Nederland al jaren populair populariteit. Afgelopen jaar steeg de vraag ernaar ook in het buitenland. De exportcijfers van Nederlands speciaalbier stegen toen met 60 procent. 

Nederlandse brouwerijen

Brouwerij Bouwerijen die het goed doen zijn onder andere Brouwerij De Prael, Brouwerij 't IJ (beiden Amsterdam), Maximus (Utrecht) en Trappistenbrouwerij De Kievit (Zundert Trappist).

Ook Brouwerij Jopen beleeft successen. Jopen heeft de gang naar het buitenland lang uitgesteld, omdat men de vraag in Nederland amper aankon. Dankzij uitbreiding van de brouwerij kon het toch. Afgelopen jaar ging 5 procent van het Jopen bier naar het buitenland, dit jaar verwacht men 10% van het bier te exporteren. 

Lees ook

Nederlandse brouwerijen die niet de mogelijkheid hebben tot uitbreiding naderen hun max. Als de maximale brouwcapaciteit wordt bereikt zullen deze brouwerijen de voorkeur geven aan het bedienen van de Nederlandse markt.

Innovatieve bieren

Ook in ander landen breidt de ambachtelijke bierindustrie zicht uit. Het wordt daardoor steeds lastiger om je te onderscheiden als brouwer. 

Het is dan ook belangrijk om te blijven innoveren. Hoe belangrijk dat is zie je aan België. Grote Belgische speciaalbierbrouwerijen hebben het moeilijk, omdat ze jarenlang dezelfde biersoorten brouwden: een witbier, een blond bier, een dubbel en een tripel

In Nederland moet gewaakt worden niet in dezelfde valkuil te stappen. Op het moment is de IPA heel populair, maar brouwers dienen zich breed te blijven oriënteren en innovatieve bieren te brouwen. 

Cookie instellingen