Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Nieuw wereldrecord op de Beermile

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Nieuw wereldrecord op de Beermile

02 mei 2014 om 09:12

De Beer Mile is voor het eerst onder de vijf minuten voltooid. James Nielsen brak afgelopen maandag het wereldrecord op de Beer Mile met een tijd van 4:57.

Nieuw wereldrecord op de Beermile

Eerder deze week berichtten we dat twee biertjes na het sporten geen kwaad kan. Maar de Beermile is een heel ander verhaal! Tijdens deze wedstrijd is het de bedoeling dat de deelnemers voor elk te rennen rondje een blik (of flesje) bier leeg drinken. In totaal worden er vier rondjes van 400 meter gelopen.

Lees ook

Wereldrecord verbroken

Afgelopen maandag heeft de Amerikaan James 'The Beast' Nielsen het wereldrecord op de Beer Mile verbroken. Hij voltooide de Beermile in een tijd van 4 minuten en 57 seconden. Dit is atletiekgeschiedenis!’, jubelde hij. Met deze scherpe tijd heeft Nielsenhet record van de Australische Josh Harris verslagen, die eerder een tijd van vijf minuten en 2,5 seconden rende. Nielsen gebruikte voor zijn overwinning een standaard Budweiser.

Update oktober 2021 - 25 oktober 2021 heeft de Canadees Corey Bellemore het wereldrecord op de Beer Mile verder aangescherpt. Hij voltooide de Beer Mile in een tijd van 4 minuten en 28 seconden. 

Regels Beermile

  • Elke deelnemer drinkt vier blikjes bier en rent vier rondjes (start - bier/rondje, bier/rondje, bier/rondje, bier/rondje - finish).
  • Het bier moet opgedronken worden voordat het rondje wordt gelopen, in de hiervoor speciale zone (10 meter voor de start/finish).
  • Zowel mannen als vrouwen moeten vier blikjes bier drinken (voorheen dronken vrouwen er maar drie).
  • De blikken bier mogen niet kleiner zijn dan 355 ml.
  • De blikken mogen niet aangepast zijn zodat het bier er sneller uitstroomt.
  • Rietjes zijn verboden en blikjes moeten op de normale manier worden geopend.
  • Shotgunning is verboden.
  • Het bier moet minimaal 5% alcohol bevatten.
  • Alleen standaard bier is toegestaan.
Kijk hier voor de toegestane bieren voor de Beermile. Het biertje mag pas geopend worden als de deelnemer zich in de speciale zone bevindt. Deelnemers die overgeven voordat ze finishen moeten een extra strafrondje lopen aan het einde van de race (gelijk na het voltooien van de normale vier rondjes). Er hoeft geen extra bier gedronken te worden. Bij meerdere keren overgeven hoeft er maar één extra strafrondje gelopen te worden.

Bekijk hoe het nieuwe wereldrecord in 2021 tot stand kwam.

Cookie instellingen