Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Ouders: leeftijdsgrens bier mag weer omlaag

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Ouders: leeftijdsgrens bier mag weer omlaag

09 mei 2016 om 10:00

Meer dan 40 procent van de ouders vindt dat de leeftijdsgrens voor het dinken van bier, wijn en mixdrankjes weer omlaag kan.

Deze grens werd 2 jaar geleden verhoogd van 16 naar 18 jaar oud.

Drinkende jongeren

Maar liefst 41,8 procent van de ouders geeft aan dat hun kinderen weer gewoon licht alcoholische dranken zoals bier mogen kopen en drinken. Dit is onderzocht in opdracht van RTL Nieuws. De leeftijdsgrens voor het kopen van alcohol werd per 1 januari 2014 verhoogd van 16 naar 18 jaar oud

Bier of sterke drank

Geen alcohol onder de 18 Vooral moeders zijn voorstander van een verlaging van de leeftijdsgrens. De meeste ouders vinden wel dat je voor de aankoop van sterke drank minimaal 18 jaar moet zijn. 

Meer dan de helft van de jongeren tussen de 14 en 17 jaar mag thuis niet drinken van hun ouders, blijkt uit het onderzoek. Dat geldt vooral voor de jongsten van deze groep. In een kwart van de gezinnen levert het wel of niet mogen drinken van alcohol irritaties of ruzies op. 

Lees ook

Jongeren

Bijna zes op de tien jongeren is het eens met de grens van achttien jaar oud voor licht alcoholische dranken en 63 procent voor sterk alcoholhoudende drank.

Drie op de tien jongeren vinden achttien nog te jong om sterke drank te gebruiken. 30 procent vindt de leeftijdsgrens voor licht alcoholische drank zoals bier te hoog, tegen 4 procent bij sterke drank.

Cookie instellingen