Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Bij dodelijke verkeersongelukken ook kroegbazen aanklagen

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Bij dodelijke verkeersongelukken ook kroegbazen aanklagen

De stichting Alcohol Preventie wil dat bij zware verkeersongelukken met slachtoffers waarbij drank in het spel is, de verstrekker van de drank (kroegbaas, barkeeper) moeten worden aangeklaagd.

Bij dodelijke verkeersongelukken ook kroegbazen aanklagen
Bij dodelijke verkeersongelukken ook kroegbazen aanklagen

Deze poll is gesloten. Er is 633 keer gestemd.

Ja, goed idee
Nee, de bestuurder is zelf verantwoordelijk
Weet niet

Andere mening? Reageer onderaan de pagina.

Directeur Wim van Dalen van STAP (Stichting Alchol Preventie) zegt dit naar aanleiding van het ongeval op Texel waarbij de 17-jarige Afira Hof van haar fiets werd gereden door een jonge dronken Duitse automobilist. Daarnaast zet hij vraagtekens bij de hoogte van de straffen die worden uitgedeeld voor drankongelukken.

Ook de Alkmaarse advocaat Joe de Goeij, die zelf geregeld drankrijders bijstaat, vindt de huidige straffen te mild. Over het voorval op Texel waarbij de 17-jarige Afira Hof omkwam, zegt de Goeij: ,,Ik zou niet weten wat er nog meer moet gebeuren om een hoge straf te krijgen. Hij is doorgereden en heeft later nog een toerist aangereden. Een keer doodslag en een keer poging tot doodslag. Dan zit je echt aan de top wat mij betreft.''

Volgens ons is dit plan te belachelijk voor woorden. Het is heel erg wat er gebeurd is, maar om hiervoor een barkeeper, kroegbaas of producent aan te klagen slaat natuurlijk nergens op. Er is maar één iemand die verantwoordelijk is voor deze daad en dat is de bestuurder zelf. De huidige straffen zijn wat ons betreft veel te laag en drankrijders moeten veel harder worden aangepakt (denk aan inname rijbewijs voor langere tijd (of opnieuw examen doen), boetes van 2000 Euro en hoger). Eerder vroegen we jouw ook al of de overheid drankrijders harder moet aanpakken.

Wat is jouw mening? Laat een reactie achter.

Meer bier op Biernet.nl

Cookie instellingen