Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Drinken onder de 16 moet strafbaar worden

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Drinken onder de 16 moet strafbaar worden

De Nederlandse gemeenten willen dat het gebruik van alcohol door jongeren onder de 16 strafbaar wordt. Dat zegt de Vereniging van Nederlandse Gemeenten in een reactie op cijfers over het aantal comazuipers. Wat vind jij. Moet alcohol onder de 16 strafbaar worden?

alcohol onder de 16
alcohol onder de 16

Deze poll is gesloten. Er is 386 keer gestemd.

Helemaal mee eens
Belachelijk idee

Andere mening? Reageer onderaan de pagina.

De VNG reageert hier mee op een onlangs verschenen rapport over comazuipen, waarin staat dat het aantal jongeren dat met een alcoholvergiftiging het afgelopen jaar in het ziekenhuis belandde, met bijna de helft is gestegen. 

De gemeenten zeggen te zijn geschrokken van de cijfers en willen harder optreden om het comazuipen een halt toe te roepen. Nu is alleen het in bezit hebben alcohol onder de zestien jaar verboden, maar dat is volgens de gemeenten onvoldoende. Maatregelen die verkopers van drank hebben genomen zijn bovendien niet effectief, stelt de VNG.

De gemeenten willen ook het indrinken aanpakken. Een verplichte blaastest voor jongeren die zich in de openbare ruimte onder invloed van alcohol misdragen moet daarom mogelijk worden.

De verkoop van alcohol aan jongeren onder de 16 is op dit moment strafbaar voor de verkoper. De VNG wil dat ook de persoon die de alcohol koopt gestraft wordt. Vind je dit een goed plan?

Meer bier op Biernet.nl

Cookie instellingen