Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Ga je minder vaak uit nu je niet meer mag roken in de kroeg?

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Ga je minder vaak uit nu je niet meer mag roken in de kroeg?

Het rookverbod voor uitgaansgelegenheden is nu een tijdje van kracht. De een vindt het vreselijk dat er niet meer gerookt mag worden en de ander is er vet blij mee. En jij, ga jij minder vaak op stap?

roken
Roken

Deze poll is gesloten. Er is 1043 keer gestemd.

Ik ga sowieso nooit uit
Ja, ik ga minder vaak uit
Maakt me niet uit, ik ga evenveel uit
Nee, ik ga juist vaker uit

Andere mening? Reageer onderaan de pagina.

Bierbrouwers zegeen dat ze nu het rookverbod al merken. Zo laat InBev weten dat het volumes ziet teruglopen, mede door het rookverbod. Maar ook de kwakkelzomers en het economische klimaat speelt een rol.

Dat zegt Ronald Panis van InBev in het Brabants Dagblad. ‘De horecamarkt staat onder druk en dat zien wij in onze volumes terug. De oorzaak ligt in een combinatie van factoren. Inderdaad het rookverbod, maar ook de kwakkelzomer en het economische klimaat'.

‘De algemene marktcijfers geven aan dat er sinds 1 juli klappen vallen in de horeca en die zijn niet gering’, zegt Bavaria-topman Peer Swinkels. ‘Waar wij bezorgd over zijn is de omzetdaling bij met name cafés, gevolgd door een recessie. Dus enigszins zorgen, maar geen paniek’. Swinkels ziet ook positieve ontwikkelingen in landen waar al langer een rookverbod geldt. ‘Na een dip trekt het daar weer aan. Kennelijk is er sprake van een schrikeffect’. Maar of dat ook zo in Nederland het geval zal zijn?



Stoppen met roken

 

Meer bier op Biernet.nl

Cookie instellingen