Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Nieuwe website waarschuwt voor alcoholcontroles

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Nieuwe website waarschuwt voor alcoholcontroles

Een nieuwe website waarschuwt voor alcoholcontroles. De site geeft een overzicht van actuele controles zodat drankrijders kunnen omrijden. Wat vind jij hiervan?

Alcoholcontroles.net
Alcoholcontroles.net

Deze poll is gesloten. Er is 317 keer gestemd.

Handig
Slechte zaak

Andere mening? Reageer onderaan de pagina.

De website alcoholcontroles.net waarschuwt jou voor actuele alcoholcontroles van de politie. Op de site staat een overzicht van controles en ook is het mogelijk om je per sms aan te melden. De bedenker van de site, de 22-jarige Leidse rechtenstudent Peter Poortinga (zal hij ooit nog als advocaat of rechter aan het werk kunnen?), zegt dat er vraag naar de informatie over alcoholcontroles is en hij gewoon een doorgeefluik van deze informatie is. De website is dan ook juridisch niet aan te pakken, aangezien er geen enkele wet wordt overtreden.

Jaarlijks schijnt er bij 200 van de Nederlandse verkeersdoden alcohol in het spel te zijn, en dat is flink wat als je er van uit gaat dat we vorig jaar in totaal 675 verkeersdoden te betreuren hadden. Dus er is de politie veel aan gelegen scherp toezicht te houden op alcoholgebruik in het verkeer. 

Wat vind jij van deze website? Handig of is het een slechte zaak dat zoiets op internet verschijnt?

Meer bier op Biernet.nl

Cookie instellingen