Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Record aantal bierambassadeurs proostten voor lustrum StiBON

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Record aantal bierambassadeurs proostten voor lustrum StiBON

27 november 2014 om 11:38

Meer dan vijftig bierambassadeurs en –sommeliers proostten gisteren op het eerste lustrum van bieropleider StiBON. In vijf jaar is het opleidingsinstituut uitgegroeid tot de standaard in Nederlandse bieropleidingen.

Record aantal bierambassadeurs proostten voor lustrum StiBON

StiBON is standaard in Nederlandse bieropleidingen

Vijf jaar geleden is StiBON opgericht om de kennis over bier en alles wat daarmee samenhangt over te brengen aan iedereen die beroepshalve of als liefhebber in bier is geïnteresseerd. Wat met vijf vrijwilligers begon is inmiddels uitgegroeid tot de standaard in Nederlandse bieropleidingen. 

StiBON heeft meer dan 250 bierambassadeurs en 35 internationale Diplom Biersommeliers opgeleid. In januari 2015 doen opnieuw meer dan 150 deelnemers examen om ook het felbegeerde diploma niveau 1 en bijbehorende koperen speldje te behalen.

Lees ook

Nederlandse bierwereld heeft metamorfose ondergaan

“De Nederlandse bierwereld heeft in de afgelopen vijf jaar een metamorfose ondergaan”, vertelt voorzitter Marco Lauret. “We zijn er trots op dat we als StiBON daaraan een bijdrage hebben kunnen leveren. Veel nieuwe brouwers zijn door onze opleidingen verder geïnspireerd geraakt een eigen brouwerij te beginnen." 

Ook onder de horecaondernemers uit de Café Top 100 zijn er veel oud deelnemers. Daarnaast is er een toenemende belangstelling vanuit slijterijen en supermarkten op te merken. Het internationaal befaamde Doemens Instituut in München heeft voor de Nederlandse opleiding, als enige ter wereld, een speciaal verkort programma ontwikkelt om het internationale diploma Biersommelier te behalen.

Nieuwe website

Op de bijeenkomst gisteren lanceerde StiBON haar nieuwe website www.stibon.nl. Geïnteresseerden kunnen zich daarop inschrijven voor de opleidingen in Haarlem, Zwolle, Gulpen en Breda die in het voorjaar van 2015 weer van start gaan.

Cookie instellingen