Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

SABMiller verkoopt meer bier

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

SABMiller verkoopt meer bier

28 juli 2014 om 14:31

SABMiller heeft in Europa en Afrika meer bier verkocht. Hiermee werd de zwakke verkoop in Latijns-Amerika en Australië de afgelopen maanden gecompenseerd.

SABMiller verkoopt meer bier

De omzet van SABMiller steeg in het eerste kwartaal van het boekjaar 2014/2015 met 6 procent. Het verkochte volume nam met 1 procent toe.

Drankverbod in Colombia

In Latijns-Amerika daalde het biervolume met 2 procent. Dit had verschillende oorzaken. Zo was er bijvoorbeeld een drankverbod van kracht tijdens de presidentsverkiezingen in Colombia. En tijdens het WK Voetbal mocht in grote steden in Brazilië geen bier gedronken worden. In Australië was er sprake van een volumedaling van 3 procent.

Lees ook

SABMiller verkoopt meer bier in Europa en Afrika

SABMiller verkocht in Afrika en Europa 3 procent meer bier. In Europa kwam dit voornamelijk door omzetgroei in Tsjechië, Slowakije, Polen, het Verenigd Koninkrijk en Italië. Hierdoor werd de daling in Latijns-Amerika en Australië enigszins gecompenseerd. 

Grolsch verkoopt ook meer bier

Grolsch, onderdeel van SABMiller, had een verkoopstijging van twee procent afgelopen jaar. Hierdoor kon de bierbrouwer uit het oosten van het land zich losmaken van de zwakte op de Nederlandse biermarkt die onder meer is ontstaan door accijnsverhogingen.

De betere verkoopcijfers zijn te wijten aan een betere aanpak van de verkopen in cafés en restaurants en sterkere reclameacties. Ook nieuwe varianten van het bier, onder meer Radler en Kornuit, steunden de verkopen.

Cookie instellingen