Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

SABMiller verkoopt minder bier

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

SABMiller verkoopt minder bier door lagere vraag in China

22 januari 2015 om 11:27

Het moederbedrijf van het Nederlandse Grolsch, SABMiller, kampte in het derde kwartaal met een onverwachte daling van de hoeveelheid verkocht bier. In de drie maanden tot 31 december was sprake van een afname met 1 procent.

sabmiller

Uit het handelsbericht dat het moederbedrijf van onder meer Grolsch woensdag uitgaf, bleek dat de daling vooral te wijten is aan een lagere vraag naar bier in China.

SABMiller heeft in Columbia een marktaandeel van 98 procent.Dit resultaat is een tegenvaller in vergelijking met de verwachtingen van analisten, die door Bloomberg zijn gepeild. 

China drukt prestaties

In Azië daalden de opbrengsten met 2 procent, vooral door een min van 7 procent in China. De groepsomzet steeg met 4 procent. Ook dat bleef achter bij de gemiddelde verwachting van analisten.

Lees ook

“Onze volumes en omzetten stegen in Europa, Latijns-Amerika en Afrika, terwijl moeilijkere marktomstandigheden in met name China drukten op onze financiële prestaties”, zei bestuursvoorzitter Alan Clark.

In Europa steeg de omzet met 3 procent ondanks een aanhoudende krimp van de Russische biermarkt en een volumedaling in Turkije als gevolg van een sterk afgenomen consumentenvertrouwen.

Bod op Heineken

Om de zwakte op de biermarkt te compenseren, sloot het bedrijf in november een overeenkomst met Coca-Cola om een frisdrankbottelarij in Afrika op te tuigen.

SABMiller benaderde in september Heineken met een overnamebod, dat door het Nederlandse concern werd afgewezen. Marktkenners zagen die stap van SABMiller als een beschermingsconstructie tegen een mogelijke overname door marktleider AB InBev, maar dat werd door Clark ontkend.

Bronnen: Z24, Distrifood

Cookie instellingen