Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Saison StiBON: lancering van een uniek en eenmalig brouwsel

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Saison StiBON: lancering van een uniek en eenmalig brouwsel

14 mei 2014 om 13:28

Cursisten van de StiBON hebben het recept samen gesteld en hebben een keuze gemaakt voor de gist, de mouten en de verschillende hopsoorten.

Uit die keuzes is een nieuw uniek brouwsel ontstaan, de Saison StiBON. De lancering van het bier is op donderdag 15 mei tijdens het Proeffestival in Den Haag.

Saison StiBON: lancering van een uniek en eenmalig brouwsel
Brouwerij De Prael
Brouwerij De Prael

Behalve dat de cursisten veel moeten weten over trends, bier&spijs, hop, mout en gist is de rode draad van alle 12 lessen het brouwen van een bijzonder bier. Het resultaat, de Saison StiBON, wordt op donderdag 15 mei tijdens de opening van de Week van het Nederlandse Bier gepresenteerd.

Alle aspecten van het drank komen aan bod

De biersommeliers in spé krijgen onderwijs van deskundigen uit alle geledingen van de bierwereld. Alle facetten van de veelzijdige drank komen aan bod. Welke gerechten passen het beste bij welke biertypen? Hoe kan ik bieren het beste indelen en presenteren, welke hop en moutsoorten zijn er en hoe kan ik deze het beste gebruiken?

Lees ook

De cursisten hebben alle versvergaarde kennis aangewend voor het brouwen van een niet alledaags bier. Voorwaarde was dat het type goed zou passen in de zomer. Over de keuze voor het biertype Saison was binnen de groep gauw overeenstemming.

De Saison StiBON

Tijdens de lessen werd het recept opgesteld en werd een keuze gemaakt voor de gist, de mouten en de verschillende hopsoorten. De voltallige groep was op 14 april aanwezig in brouwerij De Prael in Amsterdam om het bier te brouwen. De lancering van de Saison StiBON is op donderdag 15 mei tijdens het Proeffestival in Den Haag. Dit festival in de Grote Kerk geldt als opening van de derde Week van het Nederlandse Bier.

Kom 15 tot en met 17 mei 2014 naar de Grote Kerk in Den Haag en toost op de Saison StiBON.

Kijk op StiBON (Stichting Bieropleidingen Nederland) voor meer informatie.

Cookie instellingen