Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Slijterijketen Mitra failliet

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Slijterijketen Mitra failliet

01 juli 2016 om 09:35

Mitra is failliet verklaard en 144 medewerkers van Mitra staan op straat.

Mitra telt 23 eigen winkels en 143 franchisevestingingen. De franchisevestingingen blijven voorlopig open.

mitra winkel

144 Mitra mederwerkers verliezen baan

Mitra is na Gall en Gall de tweede slijterijketen van Nederland. De keten telt 23 eigen winkels en 143 franchisevestingingen. Het faillissement geldt voor de bedrijven Mitra Beheer in Doesburg en Mitra CV, met de 23 eigen slijterijen. Het is nog niet duidelijk of en hoe de franchisewinkels door het faillissement worden getroffen. Curator Houtman: "Wij hebben woensdag uitstel van betaling voor de eigen winkels en de franchisegever aangevraagd. Einde van de donderdagmiddag is het faillissement uitgesproken."

mitra logo Volgens Houtman werken er op het hoofdkantoor in Doesburg, in de distributie en de eigen winkels 144 mensen. Zij verliezen door het faillissement hun baan. Volgens de curator zijn de eigen winkels inmiddels gesloten. "Ik ben nu vooral bezig om de franchise-organisatie in andere handen over te laten gaan." Houtman benadrukt dat de franchise-vestigingen worden bevoorraad door een externe partij.

Lees ook

Mitra.nl werkt niet meer

Mitra - dat staat voor 'Minder Trammelant' - zit al langer in zwaar weer. De afgelopen jaren voerde het bedrijf omvangrijke reorganisaties door. Daarbij werden veel eigen winkels gesloten of omgebouwd tot franchisevestigingen. De website van Mitra is tijdelijk uit de lucht gehaald. "Momenteel zijn wij de website aan het 'doorproeven'", vermeldt de site nu.

Mitra website werkt niet meer

Werk aan doorstart

Op dit moment zit de franchiseraad bijeen om de ontstane situatie te bespreken. "Wij zijn volop bezig om te waarborgen dat onze lopende zaken gecontinueerd blijven, en om te werken aan een succesvolle doorstart, waar ik zeker in geloof", aldus voorzitter Hans de Ridder van de Mitra Franchisevereniging, eigenaar van de vestiging in Oirschot.

De huidige aanbiedingen van Mitra zijn nog wel geldig in de franchise winkels.

Cookie instellingen