Staand een biertje drinken in Amsterdam, mag weer!

02 juni 2012 om 13:31
Horeca

Volgens een woordvoerster van de gemeente Amsterdam, mag er binnen afzienbare tijd weer staand een biertje worden gedronken op de terrassen. Het verbod zal dus uit de plaatselijke verordening worden geschrapt.

Wanneer het verbod wordt geschrapt is nog niet duidelijk. Wel is met deze aankondiging duidelijk geworden dat de handhaving van de regel geen prioriteit meer heeft, liet de woordvoerster weten. "Het is een proces om het uit de APV te halen. Het is de ambitie om dat deze zomer voor elkaar te krijgen, maar zeker is dat niet.''

Ingevoerd, maar waarom?

Volgens de woordvoerster is het verbod ooit ingesteld om geluidsoverlast tegen te gaan. "Terrassen bieden maar beperkt zitruimte. Als er ook gestaan mag worden, passen er meer mensen op en is er meer kans op geluidsoverlast''

De gemeente kiest er nu voor om juist de geluidsoverlast zelf aan te pakken en daar gericht op te gaan letten. "Dat betekent dat er nog steeds boetes voor overlast kunnen worden uitgeschreven, maar niet meer voor het staan met een biertje'' , aldus de woordvoerster.

Reageer

Reacties worden eerst gekeurd voordat ze zichtbaar zijn.

Reclame van Wieckse

Op het zonnige leven
Wieckse laat je genieten van de zonnige kant van het leven. Het zonnigste witbier en rosébier van Nederland wordt volledig gebrouwen op zonne-energie.

Meer reclames van Wieckse

Laatste reacties