Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

De rockband Status Quo krijgt eigen bier: Piledriver

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Status Quo krijgt eigen bier: Piledriver

03 februari 2014 om 13:20

De rockband Status Quo krijgt een eigen bier: Piledriver. Het bier is vernoemd naar een album van de band uit 1972.

piledriver

Piledriver

Na Iron Maiden, AC/DC en Mastodon komt Status Quo nu ook met een eigen bier: Piledriver. Het is de bedoeling dat Piledriver in maart op de markt komt, tegelijk met een luxe heruitgave van het gelijknamige album uit 1972. Het bier wordt gebrouwen door brouwerij Wychwood, de grootste brouwerij van biologische bieren in de UK.

Lees ook

Volgens de brouwerij is Piledriver een traditioneel bier. Het bier heeft een fruitig en hoppig karakter en heeft een alcoholpercentage van 4,3 procent. Zanger en gitarist Francis Rossi: "Muziek en bier gaan goed samen. Wie dat tegenspreekt is nooit bij een concert geweest en zeker niet bij een Quo-show. We wilden graag iets speciaals voor onze fans doen, en voor onszelf natuurlijk. En dat is Piledriver."

Perfect album en een perfect bier?

Gitarist en zanger Rick Parfit: "Piledriver staat bekend als een van die albums waaraan alles klopt. De chemie op die plaat was perfect en het plezier van het maken straalt er nog steeds af. Wychwood heeft ons geholpen om een bier te brouwen waarvoor precies hetzelfde geldt."

Het is nog niet bekend of Piledriver ook in Nederland op de markt komt. 

Cookie instellingen