Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Steeds meer comazuipers

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Steeds meer comazuipers

17 april 2009 om 16:37

Het aantal kinderen dat met spoed moet worden opgenomen in een ziekenhuis na overmatig alcoholgebruik stijgt nog altijd.

Steeds meer comazuipers

In 2008 steeg het aantal kinderen dat met een alcoholvergiftiging in het ziekenhuis moest worden opgenomen met 13% naar 337 kinderen. Dat blijkt uit de jaarlijkse registratie van de alcoholvergiftigingen, een initiatief van de Nederlandse Stichting voor Kindergeneeskunde (NSCK), TNO Kwaliteit van Leven, het Reinier de Graaf Gasthuis te Delft, STAP (Nederlands Instituut voor Alcoholbeleid) en de Universiteit Twente. De gegevens zijn aangeleverd door 60 verschillende ziekenhuizen.

Lees ook

De gemiddelde leeftijd van de jongeren die met de nodige drank op in het ziekenhuis belanden, daalt. Vorig jaar waren ze gemiddeld 15 jaar, in 2007 nog 15,3 jaar. De jongste patiënt was nog maar 11 jaar! Meisjes (48 procent) en jongens (52 procent) deden niet voor elkaar onder. Hun gemiddelde bloedalcoholgehalte was 1,9 promille, vergelijkbaar met de hoeveelheid van ongeveer tien standaardglazen, met uitschieters tot 5,5 promille, een potentieel dodelijke hoeveelheid.

Kinderen én ouders kunnen op www.alcoholonderde16nogevenniet.nl meer informatie vinden over alcohol en opvoeding wat drankgebruik.

Cookie instellingen