Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Tessels Wrakhout: Sigaretten bier

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Tessels Wrakhout: Sigaretten bier

21 augustus 2010 om 16:59

De Texelse horecaondernemer Frits Langeveld heeft een compleet nieuw bier ontwikkeld, genaamd Tessels Wrakhout. Een biertje dat de drang naar roken weg moet nemen.

Tessels Wrakhout: Sigaretten bier

Het nieuwe bier Tessels Wrakhout voert als ondertitel de omschrijving ‘Doorrookt Bier’. Die verwijzing slaat op een van de ingrediënten gebruikt bij het brouwen van dit bier, namelijk Rookmout. Tessels Wrakhout is het afgelopen jaar ontwikkeld door de gepensioneerde Texelse horecaondernemer Frits “Beeresteyn” Langeveld.  Inspiratiebron voor het bier is het rookverbod in de horeca, aldus Langeveld. Het bier moet namelijk het verlangen naar een sigaret wegnemen. Enkele rokers uit het proefpanel gaven volgens Langeveld inderdaad aan dat zij door de smaak van het gerookte bier minder behoefte hadden om naar buiten te gaan om een peuk op te steken.

Lees ook

De officiële presentatie van Tessels Wrakhout vindt zondagmiddag 22 augustus plaats in het Proeflokaal van Texel’, Dorpsstraat 23 te De Koog (op het eiland Texel). Het eerste biertje zal worden aangeboden aan demissionair minister Ab Klink, degene die verantwoordelijk is voor het rookverbod in horecagelegenheden.

We zijn benieuwd hoe dit bier smaakt en of inderdaad de drang naar een sigaret verminderd...

Cookie instellingen