Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Tientallen doden door giftig bier

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Tientallen doden door giftig bier

12 januari 2015 om 15:29

In Mozambique zijn 56 mensen om het leven gekomen nadat ze vergiftigd bier hebben gedronken tijdens een begrafenis.Nog eens 49 mensen zijn in het ziekenhuis opgenomen.

Pombe bier vergiftigd

56 doden op begrafenis door drinken giftig bier

In Mozambique zijn 56 mensen om het leven gekomen nadat ze vergiftigd bier hebben gedronken tijdens een begrafenis in het noordoosten van het land. Nog eens 49 mensen zijn in het ziekenhuis opgenomen en 146 mensen laten zich medisch onderzoeken.

Lees ook

Vergiftigd met krokodillengal

De autoriteiten vermoeden dat het bier met krokodillengal is vergiftigd terwijl de rouwenden op het kerkhof waren. Degenen die het bier ’s ochtends hebben gedronken maken het namelijk goed, terwijl iedereen die het ’s middags dronk, ziek werd. De politie onderzoekt de zaak. Monsters van het bloed en het bier zijn naar de hoofdstad Maputo gestuurd voor onderzoek.

Pombe Bananenbier

Pombe is een traditioneel Afrikaans bier dat is gebrouwen met bananen en gierst. Afrikaanse vrouwen waren - en zijn nog steeds - de belangrijkste brouwers van Pombe bier in Centraal-Afrika. Ook de vrouw die het traditionele bier genaamd Pombe heeft gebrouwen, heeft het niet overleefd.

Cookie instellingen