Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Vrouw van 90 drinkt al jarenlang 16 Jupiler flesjes per dag

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Vrouw van 90 drinkt al jaren 16 Jupiler flesjes per dag

11 juni 2013 om 14:30

Een Belgische vrouw is afgelopen week 90 geworden. Haar geheim? Ze drinkt per dag 16 flesjes Jupiler!

Ondanks haar biergebruik is ze nog kwiek en gezond.

Jupiler drinkende vrouw van 90 jaar

Dat vrouwen ook van bier houden bewijst Bertha uit de Belgische plaats Dilbeek. In de Belgische krant het Nieuwsblad staat een leuk artikel over de 90 (!) jarige vrouw.

16 Jupiler flesjes per dag

Bertha is onlangs 90 jaar geworden. Ze heeft van haar familie een mooi cadeau gekregen. Of eigenlijk 90 cadeau's, want ze heeft maar liefst 90 kratten Jupiler voor haar verjaardag ontvangen!

90 jarige vrouw drinkt 16 Jupiler bier per dag

Lees ook

Op haar 17e heeft ze voor het eerst een biertje gedronken. Ze vond het direct erg lekker en vanaf die tijd is ze steeds meer gaan drinken. "Voor de smaak van het bier, niet voor de roes" zegt de Belgische. Ze drinkt nu twee kratten per drie dagen. Dat komt dus neer op 16 flesjes per dag! Standaard wordt het eerste flesje Jupiler om 11 uur geopend en leeg gedronken. 

Gezond door het bier

Bertha is ondanks haar 90 jaar en regelmatige bier gebruik nog steeds gezond. Ze kookt elke dag voor het gezin van haar zoon en gaat elke avond zelfstandig via de trap naar slaapkamer. Ondanks de vele biertjes die ze die dag gedronken heeft.

Haar dokter antwoordde op de vraag of haar notoire biergebruik wel gezond is met "Als jij er geen last van hebt, kun je gewoon door drinken".

Cookie instellingen