Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Week van het Nederlandse bier | Nederlandse brouwerijdagen

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Week van het Nederlandse bier 2016

18 mei 2016 om 14:51

Van 19 t/m 29 mei vindt de Week van het Nederlandse Bier plaats! Ontdek de Nederlandse biercultuur tijdens deze week.

Deze bierweek wordt afgesloten met de Nederlandse Brouwerijdagen, waarbij brouwers hun brouwerijen opengooien voor publiek.

Week van het Nederlandse bier 2016

In de Week van het Nederlandse Bier zijn er evenementen door het hele land met Nederlands bier in de hoofdrol. 

Week van het Nederlandse bier 2016

Week van het Nederlandse Bier 2016 De Week van het Nederlandse Bier is een initiatief van Stichting Week van het Nederlandse Bier.

Deze week zal geheel in het teken staan van de Nederlandse biersector. De week zal dit jaar worden afgetrapt tijdens het Nederlands Bierproeffestival in Den Haag

Het doel van Week van het Nederlandse bier is om het bier van eigen bodem te promoten en  daarbij Nederland kennis te laten maken met de diversiteit van bier.

In de Stichting Week van het Nederlandse Bier zitten afgevaardigden van: Nederlandse Brouwers, Klein Brouwerij Collectief (KBC), Alliantie van Bier Tapperijen, Mitra Slijterijen, de niet-gebonden onafhankelijke brouwers, Bier&cO, Bierburo, Birdy Publishing / Bier! magazine en Bier consumentenvereniging PINT. 

Nederlandse brouwerijen

Nederlandse Brouwerijdagen 2016

Lees ook

In het laatste weekend van de Week van het Nederlandse Bier (op 28 en 29 mei) kun je kennis maken met de grote diversiteit aan brouwerijen (met en zonder eigen ketels) in Nederland. Je kunt genieten van honderden mooie Nederlandse (speciaal)bieren. En je ontmoet de brouwers en ontdekt hoe zij gloedvol praten over hun passie. 

Nederland heeft bijna 400 bierbrouwerijen (met en zonder eigen ketels). Die brouwerijen brouwen heel veel verschillende bieren in alle uiteenlopende smaken en biertypes.

Veel mensen hebben bij een brouwerij het idee van een grote fabriek, maar het leuke van een brouwerij om de hoek is dat je van heel dichtbij het ambacht kan zien.
Je kunt met eigen ogen zien dat brouwers gepassioneerde mensen zijn die zelf aan de ketels staan, ingrediënten toepassen en een mooi en eerlijk product maken. 

Je ziet met name een grote groep jonge brouwers. Jonge mensen die het lekker vinden en zich bewust zijn van wat ze eten en drinken. Daar hoort eerlijk bier ook bij. Je kunt het allemaal aanschouwen en proeven tijdens de Nederlandse Brouwerij dagen.

In 2015 deden er maar liefst 106 brouwerijen mee en dit jaar hopen de organisatoren van de Nederlandse brouwerij dagen het record van vorig jaar te overtreffen.

Kijk voor meer informatie en tickets op de website van de Week van het Nederlandse Bier.

Online acties tijdens De Week vh NL Bier

Bij online bierwinkel Biernavigatie kun je bij bestelling van bier een Golden Ticket winnen die je kunt verzilveren voor een Bierbox! Bekijk snel wat deze actie van Biernavigatie inhoudt!

Ook Crafbeershirts.nl heeft van 19 t/m 29 mei een leuke actie! Wil jij er passend bijlopen tijdens de Week van het Nederlandse Bier 2016? Bestel dan een Craftbeer T-shirt met €5,- korting en betaal €14,95 i.p.v. €19,95

Cookie instellingen