Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Winstdaling Heineken

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Winstdaling Heineken

25 oktober 2013 om 11:20

Na een tegenvallend eerste half jaar is ook het derde kwartaal van 2013 teleurstellend voor Heineken. De afgelopen jaren voelde Heineken tegenwind van West-Europa, maar nu komt de tegenwind juist uit Centraal en Oost-Europa.

Winstdaling Heineken
amstel radler
amstel radler citroen logo

Heineken kampt met een afnemende afzet van 2% in het derde kwartaal van dit jaar. Vooral de markten in Centraal-Europa en Oost- Europa geven tegenwind en presteren onder de maat. Dit teleurstellende nieuws voor Heineken komt door de slechtere verkopen. De omzet daalde hierdoor met 8% in het derde kwartaal. In Afrika daalde de omzet nog harder namelijk met 11%!

Asia Pacific Breweries

Positiever nieuws komt er van de recente aankoop van de dochteronderneming van Heineken. Asia Pacific Breweries liet een volume groei van 2% zien.  

Lees ook

Amstel Radler

Door het mooie zomerweer is de afzet in West-Europa gegroeid. Vooral de landen Nederland, Frankrijk, Spanje en het Verenigd Koninkrijk droegen hier sterk aan bij. Het bier Amstel Radler viel in deze landen goed in de smaak en dat betekende voor Heineken een volumegroei. 

Daling van 15%

Aan het einde van dit derde kwartaal heeft Heineken een nettowinst behaald van 483 miljoen euro, tegenover 568 miljoen euro van vorig jaar. Dit betekend een daling van maar liefst 15%.

Topman Van Boxmeer kondigde aan vanwege de nog steeds onzekere economische situatie en het zwakke consumentenvertrouwen door te gaan met kostenbesparingen.

Cookie instellingen