Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Zoek je favoriete bier met de app Picky Pint

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Zoek je favoriete bier met de app Picky Pint

24 november 2014 om 14:00

De iPhone-app Picky Pint is een scanner van bierkaarten. Richt je camera op een menukaart en je ziet welke bieren het meest op je smaak aansluiten!

Picky Pint app

Kies het lekkerste bier met iPhone-app Picky Pint

Met de iPhone-app Picky Pint kun je bierkaarten scannen en zo op zoek gaan naar bieren die het beste aansluiten bij je smaak. Het gaat heel simpel: richt je camera op een menukaart en je ziet in een oogopslag welke bieren jij het lekkerste zult vinden.

RateBeer.com en een kleurenbalk

Als je goed gemikt hebt en de app een goede scan heeft gemaakt zie je twee dingen: een gemiddelde beoordeling van het bier door RateBeer.com en een kleurenbalk. Deze balk toont de bitterheid van het bier. Geel staat voor niet heel bitter bier. Hoe donkerder de balk wordt, hoe hoger de bitterheid is. Op de Favorites-pagina kan je je favoriete bieren zoeken en op rij zetten. Zo weet je zelf welk bier je waarschijnlijk beter bevalt dan de andere.

Lees ook

Plus- en minpunten van Picky Pint

Een pluspunt is dat de app een uitgebreide database gebruikt, waardoor er veel bieren beoordeeld worden.

Er zijn echter ook nadelen: de kaart moet zo zijn opgesteld dat het voor de app duidelijk is wat biernamen zijn. Als er veel tussenregels met uitleg tussen staan wordt het lastiger. Zit de kaart in een glimmende (gelamineerde) hoes, dan weerspiegelt de flits en mis je een deel van de kaart. En het duurt erg lang om de resultaten te laden.

Losse biertjes scannen

Uitgebreide menukaarten scannen gaat niet, want dat past niet. Daar speelt de app ook op in: voor meerdere foto’s met bieren of de scanfunctie waarmee je een los biertje kan scannen, betaal je 2,69 euro. De advertenties worden dan ook verwijderd.

Biernet in top 5 van beste Bierapps

Heb je de gratis Biernet app al op je telefoon staan? Deze geeft een overzicht van alle bier aanbiedingen van supermarkten, slijterijen en groothandels in Nederland. Perfect voor (zomerse) omstandigheden, buiten, onderweg, direct kijken bij welke winkel jij je bier gaat halen! De Biernet app voor Android is uiteraard ook verkrijgbaar.

Cookie instellingen