Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

De invloed van bier op het menselijk lichaam

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

oDe invloed van bier op het menselijk lichaam

Teveel bier drinken is niet goed voor je gezondheid. Zoals bij alles teveel niet goed is...  Maar het blijkt dat gematigd bier drinken juist heel goed is voor je gezondheid.

Invloed bier op het lichaam

We hebben op Biernet al een aantal keren benadrukt dat bier goed voor je is, dat pils gunstig is voor sommige lichaamsfuncties en bier zelfs als superfood wordt gezien.

Hier beschrijven we hoe bier een gunstig effect kan hebben op verschillende organen. Let wel, als je teveel drinkt gaat deze vlieger helaas niet op. 

Invloed van bier op organen, botten en gewrichten

Bier zorgt er ook voor dat de bloeddruk afneemt waardoor je beter kan slapen. Het gevolg van beter slapen is minder stress.

Invloed van bier op organen, botten en gewrichten

- Oudere vrouwen die bier drinken hebben een lagere kans om dementie te krijgen in vergelijking met geheelonthouders.

- Iets meer dan één glas bier per dag verkleind de kans op hartziekten met 31%.

- Risico op de ontwikkeling van astma is kleiner voor gematigde drinkers vergeleken met geheelonthouders.

- Vrouwelijke bierdrinkers hebben een hogere botdichtheid dan vrouwen die helemaal niet drinken of andere alcoholische versnaperingen nuttigen.

- De kans op reuma wordt met 33% verkleind bij het drinken van tussen de twee en vier biertjes per week.

- Een biertje per dag verkleind de kans op nierstenen met 41%.

- Gematigde bierdrinkers hebben 33% minder kans op de ontwikkeling van galstenen.

Lees ook

- De invloed van bier op de alvleesklier is dat gematigde drinkers 30% minder kans hebben op het krijgen van diabetes type 2.

- Het drinken van zo'n drie biertjes per week zou kunnen helpen te beschermen tegen maagzweren veroorzaakt door een Helicobacter pylori infectie

- Geheelonthouders hebben een twee maal zo grote kans op overlijden tussen hun 55ste en 65ste levensjaar vergeleken met gematigde drinkers.

Invloed silicium op de gezondheid van botten

Studies laten zien dat silicium gerelateerd is aan een hogere botmineraaldichtheid (BMD). Verschillende bieren zijn onderzocht en er werd gevonden dat sommige bieren meer silicium bevatten dan andere.

Hoeveelheid silicium in verschillende bieren

Is bier goed voor je?

Deze data laten dus zien dat bier goed voor je is, als je het maar in een matige hoeveelheid tot je neemt. Wat dit vooral laat zien is dat geheelonthouders juist eens een biertje zouden moeten kopen en de grootgebruikers van bier zouden moeten minderen.

Onderzoek van verschillende universiteiten is gebruikt om aan deze data te komen. Er zijn wel een aantal kanttekeningen in de verschillende onderzoeken; bijvoorbeeld, is daadwerkelijk het bier voor de betere gezondheid verantwoordelijk of ontstaat het door andere variabelen, zoals socio-economische status of omgevingsfactoren (fix.com). 

Wij geloven in ieder geval dat een biertje op zijn tijd goed voor je is! Proost!

Bron: Fix.com