Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Culinair bierfestival: Bier Und Wein Am Rhein Festival

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Bier und Wein am Rhein

In het weekend van 9 en 10 juli vindt de 2e editie van het culinair festival ‘Bier Und Wein Am Rhein’ (BUWAR) plaats in het park bij foodbar “Buiten Bij De Sluis” aan het Amsterdam Rijnkanaal in Leidsche Rijn.

BUWAR sfeer impressie
Brouwerij Maximus
Maximus Brouwerij logo

BUWAR

Culinair (bier)festival ‘Bier und Wein am Rhein’ op 9 & 10 juli aan het kanaal in de Leidsche Rijn buurt in Utrecht.

In het weekend van 9 en 10 juli vindt de 2e editie van het culinair festival ‘Bier Und Wein Am Rhein’ (BUWAR) plaats in het park bij foodbar “Buiten Bij De Sluis” aan het Amsterdam Rijnkanaal in Leidsche Rijn. Bezoekers kunnen vanaf 12.00 uur genieten van een warme sfeer met veel live muziek van Utrechtse bandjes en dj’s, een keur aan culinaire lekkernijen, eigen gebrouwen bieren, een uitgebreid assortiment aan wijnen en diverse workshops.

Activiteiten

De workshops variëren van het maken van brood, het bereiden van een rivierkreeften lunch tot cupcakes versieren voor kids en van grillen met groenten tot sushi maken. Het festival is gratis toegankelijk. Het BUWAR festival maakt ook deel uit van de viering van ‘900 Jaar Utrecht’. Zo is er een middeleeuwse riddertent ingericht als herberg, waar de ontwikkeling van bier en wijn in de 900 jarige geschiedenis van Utrecht wordt toegelicht. Iedereen is hier van harte welkom en de ‘waard’ staat klaar met een glaasje bubbels en een hapje. Het festival wordt zaterdag 9 juli afgetrapt met een inzameling voor het Prinses Máxima Centrum voor kinderoncologie, waarbij een groep van 150 motorrijders in allerlei kostuums verkleed zullen rondrijden om hiervoor geld op te halen. Het programma: www.bierundweinamrhein.nl

Achtergrondinformatie

Het BUWAR festival wordt georganiseerd door een club enthousiaste lokale ondernemers waarbij iedere ondernemer zijn/haar kwaliteiten laat zien. Het doel is een jaarlijkse traditie neer te zetten om de aantrekkelijkheid en gezelligheid van Leidsche Rijn te promoten en een binding te maken tussen de nieuwe en oude stad. Het eerste BUWAR in 2021 was ondanks corona een groot succes met bijna 1000 bezoekers. Deelnemende ondernemers: Buiten bij de Sluis, Brood Brood, Venster Wijkrestaurant, Maximus Brouwerij, Terweide Bierclub, Roemer Wijnbar, Most Wijnbar en Leidsche Rijn Wijn. Het BUWAR festival is mede mogelijk gemaakt door Ondernemersfonds Leidsche Rijn.

(Openings)tijden

Aanwezige brouwerijen

Zie meer brouwerijen

Zie minder brouwerijen

Te drinken bieren

Zie meer merken

Zie minder merken

Meer bierevenementen

Bekijk alle bierevenementen

Bier, bier en nog eens bier!

Meer bier op Biernet.nl