Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Bierwandeltocht Bataafse Opstand DAVO & Leroy Brown

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Bierwandeltocht Bataafse Opstand DAVO & Leroy Brown

Uniek en eenmalig! Op 13 oktober is dag van de Arnhemse geschiedenis en zien we de Bataafse Opstand plaatsvinden in de uiterwaarden Meinerswijk van Arnhem. Daarna proeven we de bieren van DAVO en Leroy Brown.

Card-Bierwandeltocht-DAVO-Leroy-Brown-13-10-BWT2019
DAVO Bier
Leroy Brown Brewery

We wandelen door Arnhem en haar parken naar het mooie Meinerswijk waar nabij het Castellum de Bataafse Opstand uit 69 wordt nagespeeld door circa 50 re-enacters. Na afloop wandelen we verder naar lunchlocatie bij proeflokaal DAVO (incl. bierproeverij) en daarna door de stad naar Leroy Brown, waar we een bierproeverij en hapjes krijgen van brouwer Thijs.

Bierwandel en proef mee op zondag 13 oktober (wijzigingen onder voorbehoud)
Startlocatie: station Arnhem Zuid
Verzamelen vanaf 10:45 uur
Starttijd: 11:00 uur

Deel 1 wandelen naar Romeinse Tuin - Castellum Meinerswijk
*** Bataafse Opstand: 12:30 - 13:15 (45 minuten) ***
In het jaar 69 vond de Bataafse Opstand plaats. Vele Romeinse forten aan de noordgrens van het Romeinse rijk gingen in vlammen op, zo ook het castellum van Meinerswijk. Nu, 1950 jaar later wordt tegen de achtergrond van de mythes en feiten rond de Bataafse Opstand een unieke openluchttheatervoorstelling opgevoerd in de uiterwaarden nabij het castellum van Meinerswijk. De voorstelling vertelt het verhaal van een moeder en haar twee zoons. Zoons die ieder hun eigen weg gaan ten tijde van de Bataafse Opstand. De één kiest voor de nieuwe Romeinse beschaving, de ander keert zich daar juist van af. Tientallen Romeinse en Bataafse soldaten treffen elkaar op het strijdtoneel, hoe loopt dat af? En wat betekent dat voor het leven van de twee mannen? Wie van hen is uiteindelijk voorbestemd om de befaamde gladiator Vitalis te worden?

Deel 2 wandelen door Meinerswijk naar proeflokaal DAVO voor lunch (inclusief bierproeverij, lunch is voor eigen rekening)
Aankomst circa 14:15

Deel 3 wandelen door stad naar proeflokaal Leroy Brown voor Bierproeverij en hapjes
Aankomst circa 16:00

Aantal deelnemers: min 6 - max 15

Tickets

Prijs: € 45,- p.p. (inclusief gids/biersommelier Maarten Exel, ticket Bataafse Opstand, bierproeverij DAVO, bierproeverij en hapjes bij Leroy Brown)

Aanwezige brouwerijen

Zie meer brouwerijen

Zie minder brouwerijen

Meer bierevenementen

Bekijk alle bierevenementen