Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Gooisch Bierfestival 2019 | Speciaalbieren en eten

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Gooisch Bierfestival 2019

Na twee succesvolle edities wordt voor Foodhal Mout in Hilversum op zondag 15 september voor de derde keer het Gooisch Bierfestival gehouden.

Gooisch Bierfestival
oersoep brouwerij logo
Oersoep brouwerij header

Vanaf 13.00 uur zijn er meer dan 30 mooie bieren van 6 Nederlandse brouwerijen te proeven. Het festival zit verder boordevol cultuur met leuke bands, quizzen, optredens en bieradvies en er is van alles te doen: lekker flipperen, een ritje in de zweefmolen of gezellig jeu-de-boules spelen met wat biervrienden.

 “Dit jaar wordt het plein weer omgetoverd tot een gezellig terras met in het midden een grote bartent met meer dan 30 taps",  vertellen organisatoren Guido de Wit en Arjanneke van den Berg. "Nederlandse brouwerijen als De Moersleutel, Projekt Neo en Oersoep komen met prachtige bieren als ‘Hank in de Dank Tank’, ‘Grappapolis’ en ‘Freewheel’." 

Voor elk soort bierliefhebber is er een bier te vinden: van licht tot donker, van frisse pils tot black IPA en van bekende tot verrassende bierbrouwers. Dit jaar zijn er ook lokale ciders te proeven van Elegast (Landgoed De Hoorneboeg). Verder zijn er professionele proeverijen met uitleg over de bierstijlen, is er een Bier Bizz Quizz (BBQ) en is er naast wijn en fris het nieuwe laag-op-de-alcohol bier van de brouwerij Gooisch Licht. Natuurlijk worden alle bieren van de Gooische Bierbrouwerij uit Hilversum zelf van stal gehaald. 

Naast dat er veel te genieten valt, is er ook veel te doen op dit festival”, vervolgt Guido. “Er staat een vintage zweefmolen voor een enerverend rondje voor jong en oud, je kunt lekker flipperen in campingstijl op 3 flipperkasten of rustig een potje jeu-de-boules spelen met een paar vrienden. Bijzonder trots zijn wij op onze 100 vrijwilligers, die zich op dit festival belangeloos inzetten en dit alles mogelijk maken. Tot slot is er voldoende ruimte op het terras om neer te ploffen en te genieten van een lekker speciaalbier met een gerechtje van één van onze lokale foodtrucks”.

Uniek is de samenwerking met Hilversumse cultuurinstellingen. Je komt oren en ogen te kort en Poppodium De Vorstin, Museum Hilversum, Theater Gooiland, Dudok Festival, De Zilveren Camera, Bibliotheek en Grafisch Atelier laten zien wat ze in huis hebben.  

Aanwezige brouwerijen

Zie meer brouwerijen

Zie minder brouwerijen

Meer bierevenementen

Bekijk alle bierevenementen

Bier, bier en nog eens bier!

Meer bier op Biernet.nl

Cookie instellingen