Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Bierdegustatie: Bijna verdwenen brouwerijen | Proeverij

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Bierdegustatie: Bijna verdwenen brouwerijen

Tijdens deze bierdegustatie, oftewel bierproeverij laat biersommelier Peter Vandecaveye je bieren proeven van bijna verdwenen Belgische brouwerijen.

Evenement Bijna verdwenen brouwerijen

Bijna verdwenen brouwerijen

België kende in 1900 een totaal van 3223 brouwerijen met een totale productie van 14.617.000 liter. Dit aantal daalde tot 115 brouwerijen in 2003. In 2019 was dit terug gestegen naar 340 brouwerijen. Er is dus heel wat brouwerijgeschiedenis om te bespreken met enkele brouwerijen die nu terug actief zijn en waar we kunnen proeven van heel verschillende stijlen.

"Als gediplomeerd biersommelier hou ik van oprechtheid en mensen met een verhaal." De afgelopen jaren is hij heel veel enthousiaste personen tegengekomen met hun eigen redenen om een passie te hebben voor bier in Vlaanderen.

Sommigen puur om er heerlijk van te genieten en te proeven en anderen kregen de smaak te pakken om zelf aan de slag te gaan. Hij wenst de Vlaamse brouwer in de kijker te plaatsen, niet enkel met het bier, maar ook met zijn of haar verhaal. Wat drijft deze mensen.

Biersommelier: Peter Vandecaveye, biersommelier en oprichter van Vlaamse Brouwers stelde deze avond samen met aandacht voor het verhaal achter de brouwerij.

Tijdstip: De degustatieavond start om 19u30 en we ronden af omstreeks 22 uur.

Ter info: Ze voorzien naast hapjes ook het nodige brood om tussendoor de mond even te reinigen om een nieuw biertje te proeven.

Meer bierevenementen

Bekijk alle bierevenementen