Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Bierfestival Oudenbosch | Speciaalbierfestival

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Bierfestival Oudenbosch 2019

Volop keus aan speciaalbieren op het Bierfestival Oudenbosch 2019. Op 28 september 2019 wordt in het centrum van Oudenbosch voor de derde keer het Bierfestival Oudenbosch gehouden.

bierfestival oudenbosch 2019
Brouwerij De Toekomst
Ramses bier logo

Volop keus aan speciaalbieren op het Bierfestival Oudenbosch 2019

Op 28 september 2019 wordt in het centrum van Oudenbosch voor de derde keer het Bierfestival Oudenbosch gehouden. Van 14.00 uur tot 20.00 uur staan op het Jezuïetenplein diverse kraampjes van lokale bierbrouwers. De organisatie ligt in handen van het Biergilde Oudenbosch en Brasserie Tivoli. Het Biergilde Oudenbosch viert dit jaar het vijfjarig bestaan. Speciaal voor deze gelegenheid heeft het Biergilde  een eigen festivalbier gebrouwen.

Het Biergilde Oudenbosch is een vereniging met een liefde voor speciaalbieren en interesse in de wereld van het brouwen van bier. Er zijn ook leden die ervaring hebben met het brouwen van bier als hobby. Het biergilde is in de zomer van 2014 opgericht door een vijftal enthousiaste vrienden en is uitgegroeid tot een club van 15 mensen. Het brouwen van bijzondere bieren kent sinds een paar jaar een enorme toename. Zij vinden het leuk om geïnteresseerden kennis te laten maken met bijzondere bieren. Daarom organiseert men nu voor derde keer in Oudenbosch een bierfestival met speciaalbieren. 

In het historisch hart van Oudenbosch op een sfeervolle locatie kunnen liefhebbers van speciaalbier hun hart ophalen. In totaal zullen elf brouwers circa 40 bieren schenken. Hierbij moet men denken aan type bieren als blond, Weizen, Dubbel, en Triples. Ook de IPA’s, Stouts en Porters ontbreken niet op het bierfestival.

Bezoekers festival
Deelnemers kunnen kiezen uit twee proefpakketten. In een pakket zitten munten, een speciaal proefglas en een programmaboekje over de brouwers en hun bieren. Met het proefglas kan men langs de brouwerijen om het glas te laten vullen. Daarnaast kunt u gezellig op de terrassen van het Jezuïetenplein een hapje eten. 

Deelnemende brouwerijen
Het Nest, Brouwerij de Arn, Big Belly, Ramses Bier, De Toekomst, Halve Tamme, Laveloos, Broederliefde, Biergilde Oudenbosch, Arnulfus, De Kaper.    

Een speciale vermelding is voor het festivalbier van het Biergilde uit Oudenbosch. Het bier is dit jaar samen met brouwerij Ramses uit Wagenberg gebrouwen.

Locatie festival
Jezuïetenplein 33, 4731 HX in Oudenbosch

Let op:
Het bierfestival kunt u prima met het openbaar vervoer bereiken. De bus stopt vlakbij het centrum en vanaf het treinstation Oudenbosch loopt u in 5 minuten naar het Jezuïetenplein.

Meer informatie over dit evenement?
Biergilde Oudenbosch; www.facebook.com/oudenboschbierfestival

Meer bierevenementen

Bekijk alle bierevenementen