Bierbrouwerij Heyvaert

Gegevens brouwerij
Land
Provincie
Actieve brouwerij
Nee (39 jaar geleden gestopt)
Opgericht in
1721
Gestopt in
1980 (259 jaar actief geweest)

Biermerken van Bierbrouwerij Heyvaert

Geen biermerk bekend van Bierbrouwerij Heyvaert.

Achtergrond informatie

Deze geuzebrouwerij werd opgericht in 1721 en werd door Frans Heyvaert in 1885 gekocht van de gebroeders Kerremans.

Hey-Va bier De volgende info werd ons toegestuurd door Bar De Vleeschouwer uit Brussel: 

"Brouwerij Heyvaert maakte ook het bier: "Spécial HEY-VA" Een vriend van mij kocht dit regelmatig eind jaren 60 begin 70. Ikzelf vond het niet zo lekker. Ik denk niet dat er Geuze of Lambic voor dit bier werd gebruikt."

"Eind jaren 70 heb ik in Asse in een bank gewerkt. Ik ging toen af en toe langs bij Heyvaert. De Geuze heb ik nooit geproefd maar ik herinner mij nog heel goed de Kriek, gemaakt met verse krieken: de beste die ik ooit heb gedronken!"

Heb je aanvullende informatie over deze brouwerij of een interessante foto, contact ons.

1 reactie

Reacties worden eerst gekeurd voordat ze zichtbaar zijn.

Kinget Jozef (gast) op 01-11-2014 om 10:40:16

Bij het opkuisen van mijn kelder heb ik toevallig nog twee flesjes gevonden van Geuze Heyvaert. Ik herinner mij dat ik bij mijn huwelijk in 1966 een aantal flessen heb meegenomen van thuis. Wij woonden op de Heyzel parochie van Laken deelgemeente van Brussel. Vroeger gingen wij vaak fietsen in de omgeving en lustten op onze tochten wel regelmatig een goeie Geuze. Daarom hadden wij altijd verschillende soorten in onze kelder.
Enkele jaren geleden ong 2010-2011 heb ik een flesje opengedaan en geproefd.Met toevoeging van wat suiker was dit biertje nog best drinkbaar.
Met Nieuwjaar zal ik nogmaals één flesje openen en trachten te degusteren.Indien U geïnteresseerd bent in het rezultaat graag een seintje.