Amelander Bierbrouwerij

amerlanderlogo
Land Nederland
Provincie Friesland
Plaats Ballum
Actieve brouwerij Ja (6 jaar actief)
Opgericht in 2011

Brouwerij historie

De brouwerij, die in 2011 zijn levenslicht zag, bevind zich in een boerderij aan de Smitteweg, vlak bij Ballum op Ameland in de boerderij die de opa van Doeke Visser in 1958 heeft gebouwd.

Sinds een aantal jaren brouwde Doeke Visser, hobbymatig zijn Amelander biertjes, tot hij de stap in 2011 durfde te maken.

De Amelander Bierbrouwerij is een ambachtelijke brouwerij wat inhoud dat er vóór en tijdens het brouwproces niet wordt ingegrepen bij brouwen. Het Amelander leidingwater wordt voor het brouwproces dan ook niet aangepast. Eerst werd er per brouwsessie ca. 75 liter bier gebrouwen maar op 16 juni 2011 werd al een nieuwe brouwinstallatie betrokken waarmee het mogelijk werd om 200 liter per brouwsessie te kunnen brouwen. Tevens werd er een 400 liter vergistingsvat aangeschaft.

Sinds 20 mei 2011 is men ook gestart met verkoop in eigen winkel.

Heb je aanvullende informatie over deze brouwerij of een interessante foto, contact ons.

Bronnen:
Cambrinus.nl
Website brouwerij
Bier.blog.nl


1 reactie

Reacties worden eerst gekeurd voordat ze zichtbaar zijn.

Jos de Jong (gast) op 24-03-2015 om 08:50:21

Wij komen al 25 jaar op Ameland en kennen de boerderij uit de tijd dat Eduard en Jana Visser er woonden, voordat Douwe er begon met bier brouwen. De bieren zijn verschillend van type en elk met een eigen smaak. Heerlijk om van te genieten, niet alleen voor de dorst en steeds weer een stukje Ameland als we thuis zijn. Na melk is bier het beste wat van de boerderij komt! Jos de Jong, Obbicht

Gegevens

Adres:
Smitteweg 6
9162 EC
Ballum, Nederland

Meer contact gegevens:
Telefoon:   0519-554365
Email:  info@amelanderbier.nl
Website:  www.amelanderbier.nl/