Jopen Barrel Aged Dont Trye this at home

Barrel Aged Don’t tRYE this @home geproefd

De Don't tRYE this at Home van Jopen heeft op verschillende vaten gerijpt. Een van deze gerijpte bieren is geproefd door Amanda van de Speciaalbiertjesblog. Ze beschrijft hoe ze dit bier heeft ervaren. 

04 augustus 2017 om 09:30 - Geschreven door: Speciaalbiertjesblog


Don't tRYE this @ Home van Jopen

Samen met brouwer Mike Murphy van brouwerij Lervig Aktiebryggeri uit Noorwegen heeft Jopen in 2016 een Collaboration Brew gebrouwen. Een Rye Wine, genaamd ‘Don’t tRYE this @home’, met maar liefst 70% roggemout!

Barrel Aged Jopen bieren Don't tRYE this @ homeNaast de ‘Gewone’ rye wine zijn er nu ook limited editions. Voor deze limited editions heeft Jopen zijn ‘Don’t tRYE this @home’ laten rijpen op verschillende vaten. Tijdens een proeverij met één van mijn goeie vriendinnen proefde ik de versie met port & sherry (12,6%). Deze rye wine heeft 242 dagen op port vaten en 130 dagen op sherry vaten gerijpt. Dit biertje was echt de grote winnaar vergeleken met de andere bieren die we proefden. 

Zicht & Geur

Don't tRYE this @ Home van JopenHet bruine bier heeft een kleine schuimkraag die redelijk snel verdwijnt. Een sterke alcoholische geur komt mij tegemoet maar daarbij de geur van rozijnen en (karamel)stroop.

Smaak

Oeii wat een lekker bier! De alcohol komt in de smaak wel echt naar voren maar de rest maakt veel goed. Het bier is mooi soepel, zacht en mild. De body is mooi vol, dit komt door de rogge die gebruikt is bij het brouwen. Daarnaast is het karakter van het bier ook licht rokerig en wat droog. Ik proef onder andere rozijnen en vanille.

Wat een mooi bier! Goed in balans en gevaarlijk lekker. Het bier heeft een alcoholpercentage van 12,6% maar door de soepelheid kan je dit makkelijk vergeten tijdens het drinken. Oppassen dus!

Reactie plaatsen

Reacties worden eerst gekeurd voordat ze zichtbaar zijn.

Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor de wekelijkse nieuwsbrief van Biernet. Meer dan tienduizend bezoekers gingen je voor!