R’Eye of the Storm van Lux Brewery & Papa Brews geproefd

R’Eye of the Storm van Lux Brewery & Papa Brews geproefd

Amanda van de Speciaalbiertjesblog proefde een collab uit Eindhoven genaamd: R'eye of the Storm. Het bier is gebrouwen door de brouwerijen Lux Brewery en Papa Brews in samenwerking met Imkerij de Walhut. Lees is in deze blog hoe Amanda het bier heeft ervaren!

23 mei 2019 om 10:00 - Geschreven door: Speciaalbiertjesblog


R’Eye of the Storm

Dit bier is een driedubbele Eindhovense collaboration. Lux Brewery en Papa Brews brouwden samen dit bier. En als belangrijk ingrediënt gebruiken zij de honing van Imkerij de Walhut uit Eindhoven. De R’Eye uit de naam van het bier verwijst denk ik naar de rogge die ook gebruik is bij het brouwen.

Zicht & Geur van het bier

R’Eye of the Storm is een donkerbruin/rood bier met een alcoholpercentage van 10%. Een klein fruitig zuurtje van rood fruit is te ruiken. Hierin domineren vooral bessen. Ook ruikt het bier een beetje naar hout en naar rozijnen.

Smaak

Het bier zelf heeft een vol en licht romig mondgevoel. In smaak komt vooral karamel naar voren. Daarnaast ook zeker de gebruikte honing. Deze smaken geven het bier een aangenaam zoetje. Het bier is zacht, (gevaarlijk) soepel en drinkt fijn weg. Naast het zoetje is het bier ietwat kruidig wat een mooie balans geeft en het geheel niet té zoet wordt. Fijn!

Reactie plaatsen

Reacties worden eerst gekeurd voordat ze zichtbaar zijn.

Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor de wekelijkse nieuwsbrief van Biernet. Meer dan tienduizend bezoekers gingen je voor!