Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Top 5 bierbrouwerijen van Groningen | Beste brouwerijen

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Top 5 bierbrouwerijen van de provincie Groningen

26 februari 2021 door Redactie Biernet.nl

Nederland heeft veel goede bierbrouwerijen. In 2021 lichten we iedere maand vijf brouwerijen van een Nederlandse provincie uit en in februari behandelen we de provincie Groningen. 

Top 5 Groningse Brouwerijen
Vrolijcke Joncker bier in tuin
Floembier brouwerij Appingedam

Beste Groningse brouwerijen

In 2021 zullen we iedere maand brouwerijen uit een bepaalde provincie uitlichten. Op basis van waarderingen die consumenten geven aan bieren op de app Untappd maken we maandelijks een Top 5 met de best beoordeelde bierbrouwerijen. Deze maand is provincie Groningen aan de beurt. Bij de selectie van deze Top 5 wordt puur gekeken naar de score op Untappd van dit moment van een brouwerij. Het is goed om te beseffen dat sommige brouwerijen veel meer stemmen hebben gekregen en daarom wellicht lager staan qua score, maar eigenlijk ook zeker een plekje zouden verdienen. 

5. Eggens Craft Beer

Eggens Craft Beer staat op Untappd op een gedeelde plek 5 bij de best beoordeelde brouwerijen van Groningen. Deze brouwerij is gelegen in de stad Groningen. 

- Brouwerij score: 3,55/5 (20.507 ratings)
Best bier: Quadrupel 2021 - X.O. Infused 4,09/5 (267 ratings)

Eggens Craft Beer is een brouwerij uit Groningen. De oprichter van de brouwerij is Martijn Eggens. Martijn heeft al een lange tijd interesse voor bier en kreeg zo ook interesse voor het brouwen van bier. Na een aantal keer brouwen met een starterskit kocht Martijn een Braumeister 50 liter. Met de Braumeister is Martijn gaan experimenteren met verschillende smaken en stijlen waar hij 3 à 4 dagen per week druk mee was. 

Ontstaan van Eggens Craft Beer

Eggens Blondbier Na het experimenteren met verschillende bieren heeft Martijn de keus gemaakt om op de markt te willen komen met zijn eigen biermerk. Na wat zoeken in de regio kwam hij bij Baxbier uit. Toen deze brouwerij met een crowfdfundig campagne begon heeft Martijn daar een paar duizend euro ingelegd. Nadat de brouwerij geopend was is Martijn een paar keer langs geweest om te kijken hoe het allemaal in het groot gaat. Vervolgens heeft er een gesprek plaatsgevonden met betrekking tot huurbrouwen.

Na wat proefbatches gemaakt te hebben, is het recept van toentertijd, de Eggens Blond naar Baxbier gegaan. In begin april 2017 is er een dag gepland om de eerst 2.000 liter Eggens Blond te brouwen. Hierop volgde al snel batch 2, en in november 2017 de Eggens Tripel. 

'Het is zeker al een fulltime bezigheid, echter heb ik er nog wel een baan naast voor 12 uurtjes in de week op de alarmcentrale. Op de alarmcentrale werk ik maandag t/m woensdag van 06:00 tot 10:00 in de ochtend. Op dit tijdstip zijn vrijwel alle klanten gesloten, dus dit gaat perfect samen! Het is alleen een beetje vroeg opstaan!'

Eggens met eigen bieren

Martijn Eggens en collega Eggens Craft Beer heeft sinds het begin zijn eigen bierlijn. De basislijn bestaat veelal uit volmout speciaalbier. In het brouwproces wordt geen extra suiker toegevoegd, maar Eggens haalt het alcoholpercentage puur uit de suikers van de mout. Zo krijgt het bier een volle krachtige smaak, maar blijft het wel in balans. Als extra toevoeging gebruikt de brouwerij lokale ingrediënten. Zo worden er bieren gebrouwen met lokale gerst en lokale hop.

Eggens heeft een aantal vaste bieren in het assortiment zoals een Blond bier en een Tripel, maar afgelopen jaar heeft de bierbrouwerij veel specials gebrouwen. 'Zo brouwden we in 2020 zes bieren onder de noemer van Rock North. Rock North zijn bieren waarvan het design geïnspireerd is op de muziekindustrie en gemaakt door Dimitri Jansma (DMTR). De bieren zijn onderscheidend door smaak en dus de variatie in mouten, hoppen en specerijen. Zo brouwen we onder andere de 7C's IPA. Een Red IPA met daarin 7 verschillende soorten hop beginnend met een C en pepers!'

'Eind 2020 kwamen we met ons eerste infused bier, en daarop volgde begin 2021 infused nummer 2 met daarin Chateau montifaud XO, dat is 30-35 jaar oude cognac.'

Toekomstplannen van Eggens

In de toekomst wil Eggens Craft Beer een eigen brouwlocatie, met een groot proeflokaal. Hiernaast heeft de brouwerij ook de ambitie om er dan een destilleerderij aan toe te voegen. Dit wil de brouwerij doen om een extra beleving te geven aan de mensen. Met deze toekomstplannen wil Eggens de mensen laten zien hoe een product ontstaan is en hoe het gemaakt wordt, maar ook dat de bezoeker gelijk kan proeven bij de brouwerij. 

Ook genieten van de bieren van Eggens Craft Beer?

De speciaalbieren van Eggens zijn bij slijters door heel Nederland te koop, maar veelal in het noorden van het land. De brouwerij heeft zelf geen webshop, maar mocht je geïnteresseerd zijn in de bieren van Eggens Craft Beer, brengt eigenaar Martijn Eggens je graag in contact met een verkoper in de gewenste regio. Martijn is te bereiken op Martijn@Eggenscraftbeer.com

Bezoek voor meer informatie de website van Eggens Craft Beer.

5. Vrolijcke Joncker

Vrolijcke Joncker staat samen met Eggens op de vijfde plek in de Groningse top 6. Deze brouwerij heeft dezelfde brouwerijscore, maar wat minder ratings dan Eggens Craft Beer. Deze brouwerij is gelegen in Zevenhuizen, in het zuidwesten van de provincie Groningen. 

- Brouwerij score: 3,55/5 (4.368 ratings)
- Beste Bier: Vrome Joncker 3,76/5 (29 ratings)

De Vrolijcke Joncker is van een echt brouwersechtpaar; Jacob en Gea van der Werk. Samen bedachten ze de recepten, doen ze de marketing, de bezorging en de administratie. 

Ontstaan van de Vrolijcke Joncker

Jacob en Gea Vrolijcke Joncker Het zaadje voor de brouwerij werd gepland in 2013 toen Gea een verjaardagscadeau voor Jacob had geregeld: een workshop van het Groninger Biergilde.

Zelf bierbrouwen was een lang gekoesterde wens van Jacob. De workshop beviel goed en samen met een goede vriend werden een maand later de eerste brouwspullen gekocht. De installatie ging in de auto mee naar de vriend en bij hem in de garage werd er op een zaterdag de eerste 20 liter gebrouwen. Later hebben Jacob en Gea op hun erf speciaal een grote schuur laten bouwen voor het brouwen van bier; de brouwschuur.

"Binnen enkele jaren hadden we 12 bieren goed uitontwikkeld. We hielden het niet bij een blondje of een tripel maar dachten meteen allerlei recepten uit. Dat vonden we zelf lekker maar we hadden ook in het achterhoofd dat we, mocht het ooit zover komen, een complete brouwerij wilden zijn met voor iedereen iets van zijn gading. Zo konden we in 2016, toen we met z’n tweeën als echtpaar de stap zetten naar een officiële brouwerij, bij de eerste geïnteresseerde slijter in Leek meteen een hele meter in het schap vullen. Vanaf 2016 groeiden we ieder jaar qua verkooppunten en het aantal hectoliters dat we brouwden."

Groei van de brouwerij

"De brouwerij is de afgelopen jaren hard gegroeid. We hebben naast de brouwwerkzaamheden beiden nog een baan maar iedere vrije avond en dag gaan op aan de brouwerij. We bezorgen ook zoveel mogelijk zelf omdat we daarmee feeling houden met onze afnemers en ze ook zelf van nieuwe ontwikkelingen op de hoogte kunnen houden. Als we op termijn een grote brouwerij openen en we behalve het brouwen ook een proeflokaal willen runnen, dan zullen we keuzes moeten maken."

Bieren van Vrolijcke Joncker

Vrolijcke Joncker bier in veld De bieren van de Vrolijcke Joncker zijn zonder uitzondering vol van smaak. Dat komt onder andere doordat er niet bezuinigd wordt op grondstoffen en er niet wordt afgevuld met koolzuur, maar er wordt gebruik gemaakt van de natuurlijke hergisting op de fles. Die hergisting zorgt behalve voor koolzuur ook voor een soort rijping van het bier die voor een complexe en rijke smaakbeleving zorgt. 

"We zijn heel trots op onze Tripel en Quadrupel. De Tripel is een pittig, heerlijk vol en kruidig bier. De Quadrupel is een complex bier met tonen van rozijnen, pruim, chocolade en koffie. 

Toekomstplannen voor de brouwerij

De vestiging van de brouwerij in de voormalige school in Zevenhuizen is onlangs helaas afgeblazen. Het stel is op dit moment op zoek naar een nieuwe brouwlocatie. Een droomlocatie voor Jacob en Gea is een locatie met een link naar het verleden, een verwijzing naar oude ambachten of naar de rijke historie van het Westerkwartier. Vanuit de nieuwe brouwerij wil het echtpaar een regiofunctie vervullen voor lokale telers van gerst en hop. Hiermee kan er duurzaam gebrouwen worden met lokale ingrediënten.

"We zijn superblij met het feit dat we bij de top 5 van de provincie Groningen horen. We zijn een relatief jonge brouwerij en als de bierliefhebbers je dan al bij de top scharen, dan bevestigd dat dat we op de goede weg zijn. Onze ambitie is ieder jaar nog weer beter te worden dus wie weet bereiken we over een tijd de top 3. Dit jaar wordt er een aantal heerlijke nieuwe bieren gebrouwen waarmee we bestaande en nieuwe bierliefhebbers beloven te verrassen."

Ook genieten van de bieren van Vrolijcke Joncker?

Jacob schenkt Vrolijke Joncker bier De bieren van Vrolijcke Joncker zijn te koop bij het grootste deel van de slijters en speciaalzaken in Friesland, Groningen, Drenthe, Noord-Oost Polder en Overijssel.

"Ook in Nijkerk waar restaurant Dolle Joncker onze bieren op de kaart heeft gezet nadat ze ontdekten dat hun restaurant en onze IPA exact dezelfde naam droegen. In het gebied waar we zijn begonnen met brouwen, het Westerkwartier, staan onze bieren eveneens bij veel horecagelegenheden op de kaart."

Bezoek voor meer informatie de website van de Vrolijcke Joncker

4. De Heeren van Beerta

De Heeren van Beerta staat op Untappd op plek 4 bij de best beoordeelde brouwerijen van Groningen. Deze brouwerij is gelegen in het Groningse dorpje Oldenhove.

- Brouwerij score: 3,77/5 (173 ratings) 
- Beste Bier: Gronings Goud 3,96/5 (35 ratings)

De Heeren van Beerta bieren met logo De Heeren van Beerta heeft verschillende speciaalbieren in het assortiment. Deze brouwerij is relatief nieuw, de brouwerij brouwt sinds 2019 commercieel. 

Ontstaan van De Heeren van Beerta

De Heeren van Beerta is een bierbrouwerij wat gevestigd ligt in Oldenhove. De bierbrouwers van De Heeren van Beerta zijn vele jaren geleden begonnen als hobbybrouwers. Hierin hebben de brouwers veel geëxperimenteerd met veel recepten, veel ontdekt en natuurlijk veel geproefd. Dit experimenteren heeft hen uiteindelijk doen besluiten om commercieel te gaan met de brouwerij. Sinds 2019 wordt er kleinschalig gebrouwen. De bieren worden via de webshop en verkooppunten verkocht.

Bier van De Heeren van Beerta

Er zijn enorm veel brouwerijen in Nederland. Het is lastig om je te onderscheiden van de andere brouwerijen het land. "Dus hoe kun je je onderscheiden? Uitgaan van eigen kracht is het antwoord. Voor mij betekent dat goed bierbrouwen. Zorgen voor een juiste balans met de juiste nuances. Belangrijk voor ons is ook de regio: de bier genietende consument en horeca. Een smaakvol alternatief bieden uit eigen regio wat aansluit bij het Groninger landschap, het Reitdiepdal en Middag-Humsterland!"

De Heeren van Beerta op de tap Elke dag is de brouwerij bezig met het optimaliseren van de bieren die gebrouwen worden. Naast bierbrouwen is recept ontwikkeling even belangrijk om te optimaliseren en te vernieuwen.

De Heeren van Beerta vinden alles aan het brouwen leuk! "Of het nu gaat om net ff eerder opstaan om te gaan brouwen. Daardoor de zon zien opkomen, de vogels die wakker worden of het dorp horen ontwaken. Het schroten van het mout, het inmaischen, het afsluiten van de gisttank of het afvullen van een brouwsel. Alles is en blijft leuk. Maar het mooiste is wel als iemand een biertje van jou drinkt en je ziet dat die persoon ervan geniet. Das toch wel het toppunt."

Het doel van de brouwerij is op korte termijn de huidige locatie te laten groeien in capaciteit en de regio volop kennis te laten maken met het bier van De Heeren van Beerta. Op lange termijn is er van alles mogelijk, zo zouden ze bijvoorbeeld de brouwerij in combinatie met een horecagelegenheid willen in het Groninger landschap. 

Bier kopen van De Heeren van Beerta

De brouwerij verkoopt de bieren via hun webshop. In Oldenhove is het bier verkrijgbaar bij Restaurant 'T Kleine Oestertje en café Odeon. In Groningen is het bier te koop bij www.justinbeer.nl 

Bezoek voor meer informatie de website van De Heeren van Beerta

3. Brouwerij en Stekerij Vandenbroek

Brouwerij Vandenbroek staat op Untappd op plek 3 bij de best beoordeelde brouwerijen van Groningen. Deze brouwerij ligt in het Groningse dorp Midwolde.

- Brouwerij score: 3,84/5 (8.095 ratings) 
- Beste Bier: Watergeus Quincey Love - Kwee & Mirabelle 4,33/5 (62 ratings)

Ontstaan van Brouwerij Vandenbroek

Brouwerij Vandenbroek is officieel gestart in 2014, maar de brouwerij is in 2012 al begonnen met het experimenteren met spontane gisting om lambiek te kunnen brouwen. Dit heeft 2 jaar geduurd omdat er geen kennis was in Nederland. Hierdoor moest de brouwerij het met ondersteuning uit België zelf ontwikkelen. Het werkt net als bij wijnen heel sterk met een terroir, dus de brouwerij -installatie en vaten en ook de ruimtes werken samen tot het resultaat. Dat is ongekend in een 'normale' brouwerij waarin een van de belangrijkste zaken de herhaalbaarheid van het bier is. Dat kennen wij niet zo in die vorm. 

Brouwerij Vandenbroek is een kleinschalige brouwerij. De brouwerij wordt dan ook gerund door Toon van den Broek en zijn vrouw. Het stel doet alles samen in het bedrijf. Naast het brouwen doen zij ook de etikettering, boekhouding en de verkoop van de bieren. 

Bieren van Vandenbroek

Vandenbroek brouwerij logo Voor Nederlandse begrippen maakt de brouwerij vrij extreem bier, dat je moet leren drinken/waarderen. Het is daarom belangrijk dat de consument goed geïnformeerd wordt over deze bieren. De brouwerij is dan ook selectief met het verkopen van het bier. Vandenbroek exporteert hun bieren veel naar Italië. De bieren hebben daar een grote populariteit omdat de smaakbeleving aansluit op de Natural Wines uit Italië. 

Lees ook

De Bieren van Vandenbroek zijn erg bijzonder: absoluut handwerk, houtgestookte bierketels, veel variatie/avontuur in smaken en de mogelijkheden voor het opleggen van het bier, de unieke zuren die in lambiek zitten, de zachtheid meestal, bij oudere bieren en de geringe bitterheid en mooie balans.

"Waar ik het meest trots op ben kan ik niet zeggen, maar een gewone 'Watergeus' in 75cl fles die 2-3 jaar gelegen heeft vinden we hier doorgaans erg geslaagd en verveelt nooit. Ik ben misschien eerder verbaasd over de smaak dan trots, omdat het toch een groot deel 'zegen' is en maar beperkte eigen verdienste."

Toekomst van de brouwerij

Het stel heeft geen concrete toekomstplannen. Het brouwersechtpaar vind het genieten van eigen bieren en contacten onderhouden met mensen die interesse in onze bieren hebben het  belangrijkst. De droom is dan ook om iedere dag samen te blijven genieten van de ontwikkelingen op het gebied van hun eigen bieren.

Bier kopen van Vandenbroek?

Het bier van de brouwerij is op geselecteerde plekken te koop.
Amsterdam: Bierkoning, Arendsnest, Foeders en soms bij In de Wildeman.
Groningen: bij De Koffer, Proeflokaal Mout, Soestdijk, De Kaaskop, Dick Soek in de Piloersemaborg, bij webshop Beerdome, Beerselect en Burgbieren.

De brouwerij heeft zelf geen direct verkooppunt. 

Bezoek voor meer informatie de website van Vandenbroek.

2. Floembier

Brouwerij Floembier staat op Untappd op plek 2 bij de best beoordeelde brouwerijen van de provincie Groningen. Deze brouwerij ligt in de Groningse stad Appingedam.

- Brouwerij score: 3,85/5 (10.046 ratings) 
- Beste Bier: Spijkergoed - Canto #44 4/5 (1.044 ratings)

Over brouwerij Floembier

Floembier bieren in blik en fles Het is ooit begonnen met een starterspakket van 5 liter van Brouwbroerders. Maar vrij snel wisten de brouwers dat het bierbrouwen groter kon. Na een paar keer brouwen met potten en pannen zijn de brouwers naar een elektrische brouwketel van 30 liter gegaan. Toen deze stap werd gezet wilden de brouwers meer over het bierbrouwen weten. Omdat dit allemaal vanuit thuis werd gebrouwen konden de brouwers het zelfgemaakte bier niet uitgeven. Hierdoor zijn zij gaan kijken om hun eigen bieren op de markt te gaan brengen.

Dit wilden ze het liefst vanuit huis doen maar door allerlei vergunningen en aanpassingen was dat niet mogelijk. Totdat de brouwerij het 'huurbrouwen' ontdekte. Hierdoor hoefde het bedrijf geen grote investeringen te doen en kon het bier makkelijk op de markt gebracht worden. Toen het bier eenmaal op de markt kon worden gebracht moest de brouwerij nog een naam verzinnen. De brouwerij komt uit Appingedam, Appingedam kent een rijke geschiedenis op het gebied van bierbrouwen. In het verleden kende de stad een zestal brouwerijen gelegen aan de Floem, een drinkwatervijver met schoon water. Op basis van deze geschiedenis besloten de brouwers om de naam van de brouwerij tot Floembier te dopen.

Bieren van Floembier

Floembier in glas De brouwerij richt zich op flink gehopte bieren die worden afgevuld in blik. Door het bier af te vullen in blik onderscheid je je bier tegenwoordig van andere bieren. Naast de bieren in blik heeft Floembier ook nog twee bieren in fles die te koop zijn in Appingedam.

In de toekomst wil de brouwerij alle bieren in blik afvullen. Dat is het beste voor de bieren en er zitten ook andere voordelen aan. Voor de etiketten van de bieren werkt de brouwerij samen met verschillende kunstenaars uit de provincie Groningen. Alle blikken en flessen worden in samenwerking gemaakt met een kunstenaar.

De recepten van de bieren worden thuis ontwikkeld en ze worden ook thuis gebrouwen als proefbatch. Als het bier goed is gaat Floembier naar Baxbier, hier worden de bieren van Floembier gebrouwen. Uiteindelijk neemt Baxbier het recept over en zet het om naar hun brouwinstallatie. Kwaliteit is het belangrijkste onderdeel van de brouwerij. "En dat is iets wat Baxbier goed op orde heeft." 

Floembier is begonnen met 1 bier, genaamd Grote Verbond. Grote Verbond is vernoemd naar een verbond dat de stad Groningen sloot in 1462 met concurrerende omliggende steden/plaatsen in het Ommelanden gebied. Het gevolg hiervan was dat Appingedam de bierbrouwhandel flink moest inperken en men mocht alleen nog maar het bier verkopen binnen de stadsmuren. Dit verhaal heeft Floembier gebruikt om 600 jaar later weer een bier op de markt te brengen vanuit Appingedam.

Het bier waar de brouwerij het meest trots op is, is Spijkergoed. Dit is een Double IPA met een alcoholpercentage van 8,0% dat is afgevuld in blik. Spijkergoed heeft een sterke sinaasappel smaak met rijp tropisch fruit en druif aroma's. De Double IPA heeft een vol en zacht-romig mondgevoel. De volgende hoppen worden gebruikt voor dit bier: Mosaic, Nelson Sauvin & Azacca.

Toekomstperspectief Floembier

Floembier bier met kunst Floembier brouwt zijn bieren nu bij Baxbier. In de toekomst zou de brouwerij graag een eigen Brewpub willen in Appingedam. De brouwers willen nog heel lang nieuwe dingen leren op het gebied van bierbrouwen, niet alleen het brouwen, maar ook alles wat er omheen bij komt kijken. 

Bier kopen van Floembier

De bieren van Floembier zijn inmiddels bij verschillende slijters en webshops door heel Nederland te koop. De bieren van de brouwerij staan ook bij verschillende horecazaken op de kaart. Sinds kort wordt het bier in Frankrijk verkocht, onder andere in Lyon en Parijs. Floembier heeft zelf een online webshop waar je alle bieren van de brouwerij kunt bestellen. 

Bezoek voor meer informatie of om de bieren te bestellen de website van Floembier.

1. Folkingebrew

Brouwerij Folkingebrew staat op Untappd op de eerste plek bij de best beoordeelde brouwerijen van Groningen. Deze brouwerij ligt in de stad Groningen.

- Brouwerij score: 4,14/5 (19.652 ratings) 
- Beste Bier: Chapter X 4,31/5 (1.204 ratings)

Het begin van Folkingebrew

Folkingebrew logo Brouwerij Folkingebrew is in 2017 gestart omdat ze voelden dat er behoefte was aan lekker bier zonder compromissen van Groningse bodem. Daarom hanteert de brouwerij het uitgangspunt dat ze vooral brouwen wat ze zelf erg lekker vinden. 

"Zoals zoveel anderen zijn wij bierfanaten die brouwer zijn geworden, vanwege onze liefde voor het geweldige, veelzijdige product dat bier is. We houden ervan om gedurfde, stoere bieren te drinken met diepe aroma's en smaken en dat is natuurlijk wat we ook brouwen. Sinds de start van het brouwavontuur eind 2017 is ons motto om nooit te stoppen met leren: we passen onze bieren altijd aan om het beste bier te maken dat we kunnen. Onze ambitie is om een eigen brouwerij te beginnen en daar werken we elke dag naartoe. We groeien en breiden uit met bijna elke release, dus wat begon als slechts 250 liter release in 2018 is nu ongeveer 3000 liter per bier."

Het eerste deel van de naam (Folkinge) verwijst naar de locatie waar de brouwerij is begonnen met brouwen: 'In de backyard' van bierwinkel Just in Beer aan de Folkingestraat in Groningen. Brew refereert aan de Amerikaanse en Britse craft beer cultuur, waar de brouwerij zijn inspiratie grotendeels vandaan haalt.

Vragen aan de brouwer

We legden Folkingebrew mede-oprichter en brouwer Ronald een aantal vragen voor:

Waar komt de belangstelling voor het brouwen van bier vandaan?

"We zijn met 5 fanatieke beer geeks die gek zijn op kwaliteitsbier. We vonden het leuk om het brouwen zelf eens te proberen. Dat sloeg aan. We zijn vervolgens op verschillende locaties gaan huurbrouwen en doen dat nu vooral bij Bax." 

Is de brouwerij een fulltime bezigheid of oefenen jullie nog een andere beroep uit?

"Voor één van ons is het inmiddels een fulltime bezigheid." 

Wat vind je ervan dat je in de top 5 best beoordeelde brouwerijen van Groningen staat?

"Hartstikke leuk natuurlijk!

Wat maakt het bier zo bijzonder? Wat onderscheidt het bier van andere bieren?

"Wij proberen zo goed mogelijk bier te brouwen, in moderne stijlen die wij zelf enorm waarderen." 

Op welk bier ben je het meest trots?

"Wij zijn trots op al onze releases." 

Wat is het toekomstperspectief voor de brouwerij?  

"We willen graag een eigen brouwerij starten en werken dagelijks aan het realiseren van dat doel."

Wat is het allerleukst aan het brouwen van bier?

"Het samen werken aan iets bijzonders."

Waar is het mogelijk om het bier van de brouwerij te kopen?

"Overal in Nederland, maar we exporteren ook steeds meer." 

Bieren van de brouwerij

"Na enkele geslaagde testbatches hebben we in mei 2018 onze eerste grotere batch van Just a Backyard IPA uitgebracht, een double dry-hopped New England IPA met Citra, Mosaic & Galaxy hop. Deze werd goed ontvangen en was snel uitverkocht. Begin juli 2019 is daar Hop in the Yard bijgekomen. Hop in the Yard is een double dry-hopped New England style IPA, geïnspireerd door de IPA’s die we zo goed kennen van de Amerikaanse oostkust."

Toekomst Folkingebrew

Afgelopen jaren heeft Folkingebrew zijn bieren gebrouwen bij Baxbier. Na een aantal jaar als huurbrouwerij te hebben gefungeerd is Folkingebrew bezig met de oprichting van een eigen brouwerij, te beginnen met een nano-brouwerij in Hoogezand, vlakbij Groningen.

Bier kopen van de nummer 1?

De bieren van Folkingebrew zijn door heel Nederland te verkrijgen. Bezoek voor meer informatie de website van Folkingebrew

Leuk blog over bier? Deel hem nu!

Bier, bier en nog eens bier!

Meer bier op Biernet.nl

Cookie instellingen