Buzzen

Buzzen is een snel spel waarbij alleen de deler uitleg nodig heeft. Plezier is gegarandeerd.

Soort drankspel:Kaartspel
Minimaal aantal personen:0
Maximaal aantal personen:0
Moeilijkheidsgraad:Makkelijk
Niveau:Beginnende drinkers
Tijdsduur:30-60 minuten
Toegevoegd op:13-01-2011
Toegevoegd door:van Dijk

Benodigdheden

Tijdens dit spel heb je speelkaarten nodig en voldoende drank.

Spelregels van Buzzen

Ronde 1
Je vraagt aan de eerste uit de kring of diegene denkt dat hij een rode of zwarte kaart krijgt. Je geeft hem een kaart, heeft hij het goed geraden, mag hij één flinke slok uitdelen, heeft hij het fout moet hij er zelf eentje drinken. Zo ga je de hele groep bij langs, en iedere kaart die je gekregen hebt moet je bewaren.

Ronde 2
Je vraagt aan de eerste uit de kring of diegene denkt dat hij een hogere of lagere kaart krijgt, als de kaart die hij heeft. Heeft hij dit goed, mag hij 2 flinke slokken uitdelen, heeft hij dit fout etc.

Ronde 3
Je vraagt aan de eerste uit de kring of diegene denkt dat hij een kaart krijgt die tussen de kaarten ligt die hij heeft, of er buiten. (hij heeft bijv. een 3 en een boer. diegene zegt binnen, en krijgt een 5 dan heeft hij het goed, hij krijgt een 2, dan is het fout.) Dit keer moet hij 3 flinke slokken nemen of uitdelen.

Ronde 4 
Je vraagt aan de eerste uit de kring of diegene denkt dat hij een kaart krijgt die hetzelfde teken (harten, klaver, ruiten of schoppen) heeft als de kaarten die hij heeft, of een andere. Dit keer moet hij vier flinke slokken nemen of uitdelen.

Ronde 5
Maak een piramide van kaarten met op de onderste rij vijf kaarten. 
Draai omstebeurt één kaart om van onderaan de piramide. Heeft één van de spelers een kaart die word omgedraaid, leg je hem er bovenop en mag hij één slok uitdelen. Gebeurt dit in de tweede rij van de piramide mag diegene twee slokken uitdelen, bij de derde drie slokken, etc. etc.

Ronde 6
Degene die de meeste kaarten nog in zijn hand heeft gaat de Buzz in.

Je legt acht kaarten met de plaatjes naar boven op tafel. Je begint bij de eerste en vraagt aan de buzzer of hij denkt dat de kaart die jij oplegt hoger of lager is als de kaart die er ligt. Zo ga je door, tot hij het fout heeft. Het aantal kaarten dat de buzzer ver was in de bzz, dat aantal slokken moet diegene nemen. En dan begin je weer bij het begin.
De buzz is afgelopen als het pakje kaarten op is, of als de buzzer alles goed heeft gegokt.

TIP: doe dit niet met bier, dan krijg je gegarandeerd buikpijn door het snelle drinken. Werkt het best met flink sterk gemixte drankjes.

Veel plezier!

3 reacties

Reacties worden eerst gekeurd voordat ze zichtbaar zijn.

dronkelap (gast) op 15-02-2017 om 16:09:34

Hahahaha ik dacht even dat dit een onbekend spel was... Even een tip, het heet BuSSen, of "Busje rijden", niet buzzen ;)

stef (gast) op 02-11-2013 om 21:12:47

Hmd naar de graf grafische kaart van de paus heyyy

Brambo (gast) op 08-09-2013 om 12:56:51

Super leuk spelleke, vral wanneer ge met tweee kaartsets sppeelt, komt ge bijna de buzzzz nie uit haha

Laatste reacties

Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor de wekelijkse nieuwsbrief van Biernet. Meer dan tienduizend bezoekers gingen je voor!