12 juni 2019 om 15:49
In deze aflevering van Radar Checkt gaat Fons op bezoek bij Eric van Brouwerij de Leckere. Deze brouwerij brouwt louter biologisch bier en dat is aan te raden als je aan duurzaamheid denkt.
The Guardian heeft in 2002 een lijst van tips gepubliceerd om duurzamer door het leven te gaan. Eén van de aanbevelingen wat betreft duurzaamheid is het drinken van biologisch bier, als je vaak bier drinkt. Maar waarom?
Eric van Brouwerij de Leckere vertelt over de grondstoffen zonder herbicides en pesticides en dat is beter voor flora en fauna. De teeltwijze van de mout en hop is geheel biologisch. Daarnaast wordt er in de brouwerij geen glycol gebruikt om te koelen, maar bietensap. Dat is een milieuvriendelijker dan glycol en een restproduct van de suikerbietenindustrie. Op deze manier richten ze bij De Leckere hun brouwproces zo bewust mogelijk in.
Deze tip is dus zeker de moeite waard om op te volgen als je duurzaamheid een warm hart toedraagt. Benieuwd naar meer biervideo's?