Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Na AC/DC nu ook Iron Maiden bier: nu ook online te koop

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Iron Maiden bier - Iron Maiden brengt eigen bier uit

13 maart 2013 om 09:57

Nadat AC/DC vorige maand een eigen biermerk presenteerde en collega-rockers Motörhead met een eigen vodka op de proppen kwamen, kon de band Iron Maiden niet achterblijven. Ook zij brachten een eigen bier op de markt.

Iron Maiden bier
Trooper Iron Maiden door Robinsons
Trooper Iron Maiden door Robinsons

Trooper

Iron Maiden is, net als zoveel artiesten, commercieel aan het uitbreiden. Omdat een parfumlijn of zelfontworpen handtassen niet echt passen bij het imago van de band, hebben de rockers een eigen bier gebrouwen: Trooper. Het bier is vernoemd naar een van de succesvolste nummers van de band.

The Trooper is de negende singel van de Britse metalband en werd uitgebracht op 20 juni 1983. In  het Verenigd Koninkrijk eindigde het nummer hoog in de hitlijsten.

Lees ook

Het bier bevat 4,7% alcohol en zou volgens de band een typisch Brits biertje zijn. Het bier is gisteren gepresenteerd in een pub in het Engelse Cheshire.

Verkrijgbaarheid

Voorlopig zal het bier alleen nog maar verkrijgbaar zijn in de pubs in Cheshire, waar het bier wordt gebrouwen. Wel heeft de zanger van de band Bruce Dickinson grootse plannen met de Trooper. De bedoeling is dat het in een later stadium landelijk en vervolgens wereldwijd verkrijgbaar zal zijn. 


AC/DC bier

Iron Maiden is de tweede band die een eigen bier op de markt brengt. Vorige maand bracht AC/DC namelijk ook al hun eigen alcoholische versnapering op de markt.

Cookie instellingen