Wat is het verschil tussen een getapt biertje en een bier van fles? Genieten doe je toch het meest van een vers getapte biertje. In dit blog proberen we te achterhalen waarom dat zo is.
Tijdens de huidige bierrevolutie is de consument veel meer bezig met de kwaliteit van de bieren die ze drinken. Ambachtelijk gebrouwen bieren zijn populairder dan ooit en mensen betalen graag extra voor een hogere kwaliteit en vooral voor een lekkerder bier!
Wanneer is bier nou op zijn allerlekkerst? Natuurlijk, een biertje vers van de tap.
Waarom is een getapt biertje eigenlijk lekkerder dan hetzelfde bier uit een flesje? De grootste vijanden van bier zijn tijd, temperatuur en licht. Fusten worden vaak gekoeld gehouden en geleverd aan horeca, licht krijgt geen enkele kans (net als bij blikjes bier) en tapbier gaat hard in de horeca. Het bier is dus vaak verser dan flesjes die al een tijdje op de plank kunnen staan.
Wat wellicht nog wel het grootste verschil maakt is dat getapt bier een prachtige sprankeling heeft. Tapbier heeft een ander koolzuurgehalte en mondgevoel dan als je een blikje of flesje uitschenkt in een glas.
Een goed biertje tappen is een hele kunst. Hier een paar tips om het bier perfect te tappen.
De ervaring van een vers getapt biertje kun je nu in huis halen. Speciaal voor Vaderdag is er een actie om een Heineken SUB pakket te bestellen met korting! Met de Heineken SUB geniet je van perfect gekoeld bier tot 2°C dat tot wel 15 dagen vers blijft. Vaders hebben dan de mogelijkheid om verschillende wereldbieren op tap te serveren, zoals Affligem Blond, Sol, Wieckse Witte, Desperados én natuurlijk Heineken!