Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

67-jarige man geweigerd bij supermarkt zonder ID-kaart

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

67-jarige man geweigerd bij supermarkt zonder ID-kaart

08 april 2014 om 13:46

Regels zijn regels, iedereen moet zijn ID laten zien, zo moet een kassière van een supermarkt in de Hoofddorpse wijk Toolenburg hebben gedacht, nadat ze een 67 jarige man weigerde om bier te kopen.

67-jarige man geweigerd bij supermarkt zonder ID-kaart

Gekker kan het toch niet worden! Een 67-jarige man werd geweigerd toen hij een biertje wilde halen, omdat hij geen legitimatie bij zich had.

Lees ook

De regels van de verkoop van alcohol

In de wet staat het volgende over het verkopen van alcohol: "Heb je in de supermarkt alcohol bij je en ben je jonger dan 18 jaar? Dan ben je niet strafbaar. Maar loop je naar buiten met alcohol, dan riskeer je een boete. De supermarkt mag geen alcohol verkopen aan iemand jonger dan 18 jaar. Doet hij dit toch, dan riskeert hij een boete. De verkoper van alcohol is bij twijfel over je leeftijd verplicht naar een legitimatie te vragen. Dit hoeft de verkoper niet te doen als het overduidelijk is dat je oud genoeg bent. Door je te legitimeren laat je zien hoe oud je bent. Dit kan met een identiteitskaart, een paspoort of een rijbewijs".

Met veel pijn en moeite

Vorige week werd er ook al een 38 jarige man geweigerd toen hij een six-pack wilde kopen. Door deze incidenten blijkt dat niet iedere kassamedewerker leeftijden even goed inschat. Of het zijn complimenten voor de 2 mannen dat ze er zo jong uit zien of de 2 kassière hebben de regels iets te snel doorgenomen. Hoe dan ook, de man kreeg 'met pijn en moeite' zijn biertjes uiteindelijk mee. Niet om meteen op te drinken overigens, zo laat hij weten: "Ik ben heus geen alcoholist hoor, ik wil er gewoon vanavond eentje drinken als ik naar Voetbal International kijk''.

Cookie instellingen