Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

AB InBev neemt speciaalbierbrouwer Blue Point over

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

AB InBev neemt speciaalbierbrouwer Blue Point over

07 februari 2014 om 13:49

De grootste brouwerij ter wereld AB InBev heeft in de Verenigde Staten brouwerij Blue Point overgenomen. Deze brouwerij uit Long Island is gespecialiseerd in het brouwen van speciaalbieren.

AB InBev Blue Point

Overname door AB InBev

De Belgische bierbrouwer AB InBev heeft in de Verenigde staten de speciaalbrouwerij Blue point overgenomen. Blue Point richt zich op de markt van de zo genoemde crew brewers.

Stijging biermarkt in de VS

In de VS is het segment van craft brewers in steile opmars. Sinds 19e eeuw telt de VS nog nooit zoveel bierbrouwerijen.

Lees ook

De groei binnen de biermarkt krimpt terwijl het aantal brouwerijen toeneemt. De klassieke pilsgrootmachten, zoals Budweiser en Miller, trekken steeds minder consumenten aan. De grote spelers op de markt proberen in te haken op de groei van de 'craft brewers', door zelf nieuwe brouwsels op de markt te brengen of door gereputeerde craft brewers over te nemen.

Blue Point Blue Point brewing

Blue Point uit het stadje Patchogue op Long Island, nabij New York, heeft een totale capaciteit van zo'n 70.000 hectoliter per jaar. Dankzij de overname krijgen ze toegang tot de distributiekanalen van AB InBev in de VS. De helft van de jaarproductie van Blue Point gaat naar het merk Toasted Lager, dat in zijn categorie een gouden medaille won op de World Beer Cup in 2006.

Eerdere craft brewer overname van AB InBev

AB InBev is al bekend met het overnemen van bedrijven. Dat resulteerde in 2011 al in de overname van Goose Island uit Chicago. Die craft brewer kampte met problemen  met de capaciteit, wat als gevolg de overname door AB InBev had. Goose Island was op dat moment goed voor een jaarproductie van 150.000 hectoliter. AB InBev kocht het over voor 38,8 miljoen dollar.

Cookie instellingen