Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Bier van de maand: Zuster Agatha Houtgerijpt

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

ABT Bier van de maand: Zuster Agatha Houtgerijpt

12 februari 2014 om 11:04

Het ABT bier van de maand februari 2014 word verzorgd door de kleine bierbrouwerij Muifelbrouwerij. Samen met het ABT bestuur is gekozen om een eenmalige houtgerijpte editie van de Quadrupel Zuster Agatha hiervoor te selecteren.

Zuster Agatha Houtgerijpt
Zuster Agatha Houtgerijpt 2022 fles en glas
Muifelbrouwerij

Deze maand is Zuster Agatha Houtgerijpt het bier van de maand. Dit geldt voor alle cafés die zijn aangesloten bij de Alliantie van Biertapperijen (ABT).

Zuster Agatha Houtgerijpt

Zuster Agatha is gebrouwen door de Brabantse bierbrouwerij Muifelbrouwerij. Het is een Quadrupel bier met een hoge gisting, met hergisting op de fles. Het bier is gebrouwen van water, gerstemout, suiker, hop en gist. De houtgerijpte variant heeft iets meer alcohol dan de reguliere Zuster Agatha (10,5% tegen normaal 10%) en de houtsmaken zijn prachtig in balans met de warme moutsmaken. 

Lees ook

Het eenmalige brouwsel in afgevuld op 30 liter frusten en 33 cl flessen. Het bier zal slechts eenmalig worden gebrouwen. 

Bier van de maand bij ABT

De Alliantie van Biertapperijen ligt met hun tapperijen verspreid over het hele land. Alle tapperijen zijn terug te vinden op de website.

Bier van de maand is de belangrijkste gemeenschappelijke actie van de ABT. Het bier moet aan strenge eisen voldoen. Zo mag het bier nog nooit op vat verschenen zijn, of het moet een heel nieuw bier zijn.

 

Cookie instellingen