Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

ABT Brouwerij van de maand: Einbecker Brauhaus

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

ABT Brouwerij van de maand: Einbecker Brauhaus

18 oktober 2023 om 17:41

'Einbecker Brauhaus' is in oktober 2023 uitgeroepen tot brouwerij van de maand door de Alliantie van Biertapperijen. Speciaal voor de leden van de ABT is dit jaar de UR-Bock Dunkel op fust gezet, deze is exclusief verkrijgbaar bij de cafés van de alliantie. 

Einbecker bieren op een rijtje
Einbecker Ur-Bock dunkel fles van 33cl
einbecker logo

Wat is Einbecker?

Einbecker Brauhaus is een eeuwenoude brouwerij die zich bevindt in het Duitse Einbeck. Deze brouwerij is al draaiende sinds 1378 en is vooral bekend om het Bockbier.

In de 14e eeuw werd er aardig wat bier gebrouwen in de Duitse stad Einbeck. De stad had meer dan 700 meesterbrouwers en de gemeenteraad kocht het bier dat niet werd geconsumeerd en verkocht dat bier zowel binnen als buiten Duitsland, van Tallinn tot Amsterdam.

De faam van het bier reikte zover dat zelfs in Beieren een variant ervan gebrouwen werd – men noemde het Einbecker bier ‘Ainpökisches Bier’ in het lokale dialect. Dat werd later ‘bockbier’: zonder Einbeck zouden we geen bokbier kennen!

Einbecker Ur-Bock Dunkel

Ur-Bock Dunkel heeft een rijke stevige en toch heerlijke broodachtige smaak. De geroosterde granen geven volmondigheid en tonen van karamel die bijdraagt aan de doordrinkbaarheid van dit biertje. Het bevat 6,5% alcohol en is heerlijk te genieten bij pittige vleesgerechten of kazen.

Lees ook


Alliantie van Bier Tapperijen logo

ABT Cafés

De Alliantie van Biertapperijen is een samenwerkingsverband van speciaalbiercafés in Nederland. De vereniging wil de bierliefde en -cultuur in Nederland promoten door bezoekers te verwijzen naar de beste en mooiste biertapperijen in het land.

In oktober 2023 vind je bij alle ABT-leden bieren van deze Duitse brouwerij. Einbecker Brauhaus heeft verschillende bierstijlen in hun assortiment, zoals pils, alcoholvrij en bockbier. ABT staat voor Alliantie van Bier Tapperijen en ze zijn door heel Nederland te vinden.

Bij een ABT-café weet je zeker dat je lekker, goed en bijzonder bier kunt drinken. Ben je op zoek naar een ABT-café, dan kun je onderstaande kaart raadplegen.

Bij welk café ga jij deze maand de bieren van deze brouwerij uit Duitsland proeven?

Cookie instellingen