Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Beer Geeks Beat ALS bier gebrouwen in Eindhoven

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Beer Geeks Beat ALS bier gebrouwen in Eindhoven

23 januari 2024 om 12:48

Beer Geeks Beat ALS heeft 16 januari jongstleden met een indrukwekkende lange lijst brouwerijen het bier 'Viva la Vida' gebrouwen bij Lighttown Brewers in Eindhoven.

Groepsfoto brouwdag 'Beer Geeks Beat ALS' 2023/24
Lighttown Brewers logo
Beer Geeks BEAT ALS logo 2024

Viva La Vida bier

‘Viva la Vida’ is alweer het vierde bier dat voor Stichting ALS gebrouwen wordt. Dit jaar verenigen maar liefst 84 Nederlandse brouwerijen zich voor deze ‘Mega Collaboration’. In de vijf jaar dat de Beer Geeks Beat ALS actie georganiseerd wordt is het inmiddels een vast onderdeel van de actie. Alleen jaar moest de organisatie het brouwen van een ‘Beer Geeks Beat ALS bier’ wegens overslaan. Met de edities van de jaren is er al ruim € 300.000,- ingezameld.

Beer Geeks Beat ALS bier 2023 2024 Viva la Vida

Brouwdag ‘Beer Geeks Beat ALS 2024 bier’

Afgelopen 16 januari was het zover, 84 brouwerijen kwamen tezamen bij Lighttown Brewers te Eindhoven voor de eerste van de in totaal drie brouwdagen van hét ‘Beer Geeks Beat ALS bier’ van dit jaar. De keuze voor het te brouwen bier is dit keer gevallen op een Imperial Weizen met Palo Santo-hout en sinaasappel met een alcoholpercentage van 9,8%. In totaal zal er 55 hectoliter van het bier gebrouwen worden en via diverse kanalen verkocht worden. De totaalopbrengst hiervan komt volledig ten goede aan Stichting ALS Nederland

Lees ook

Geen concurrentie maar een hechte community

De bierwereld is een hechte gemeenschap, dat blijkt ook uit de animo voor de actie. De organisatie is trots op het grote aantal aanmeldingen voor de actie wat resulteert in één van de grootste samenwerkingen die de Nederlandse bierwereld heeft gezien. Hierin staan ‘grote jongens’ als Grolsch zij aan zij met kleinere brouwerijen zoals bijvoorbeeld Brouwerij Vogelvrij uit Spijkenisse. Los van dat zij allen hun steentje willen bijdragen aan het goede doel blijkt ook tijdens de netwerk borrel dat er onderling gerust tips en tricks met collega brouwers uitgewisseld worden. Dat er een groot gevoel van saamhorigheid heerst in de bierwereld blijkt ook door de welwillendheid van het grote aantal sponsoren.

Zo doneerden Yakima Chief Hops en Select Brewing Ingredients de diverse hoppen, Põhjala Brewery het Palo Santo-hout, Mouterij Dingemans de mout, Eshuis B.V. de etiketten en Canxlab de blikken. Mede door hen kunnen de kosten van het brouwproces zo laag mogelijk gehouden worden waardoor er meer netto-opbrengst overblijft voor het goede doel.

Beer Geeks op Facebook

Het idee voor de actie Beer Geeks Beat ALS is ontstaan toen de Facebookgroep in 2018 vijf jaar bestond. Op hetzelfde moment behaalde de pagina 10.000 leden. Om dit te vieren moest er iets speciaals gebeuren. De Beer Geeks kwamen met het idee om samen met zoveel mogelijk Nederlandse brouwerijen een speciaal bier te brouwen. De opbrengst van de verkoop zou naar een goed doel gaan. Het goede doel werd Stichting ALS Nederland. De aanleiding was Oscar Wagner, ALS-patiënt en lid van de Beer Geek-community vanaf dag één.

Later dit jaar komt het bier op de markt en door het te kopen en te drinken draag je een steentje bij aan de strijd tegen ALS. Je kunt ook direct een donatie doen of een actie starten om geld op te halen via de website van Beer Geeks Beat ALS

Cookie instellingen