Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Belg drinkt steeds minder pils en meer ander bier

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Belg drinkt steeds minder pils en meer ander bier

31 augustus 2011 om 14:25

Pils is nog slechts het lievelingsbier van 38,4 procent van de Belgische consumenten.

belg

In 2005 bestempelde nog meer dan de helft van de Belgische consumenten pils als zijn lievelingsbier, nu is dat 38,4%. Dat blijkt uit de jaarlijkse bierbarometer van de Belgische Brouwers. De voorkeur van de consument verschuift volgens de brouwers steeds meer naar de abdijbieren en trappistenbieren, maar ook de zware blonde bieren vallen steeds meer in de smaak van de Belgische verbruiker.  ‘Het valt op dat Belgen echt het verschil kennen tussen een trappist en andere abdijbieren', zegt voorzitter Theo Vervloet van de Belgische Brouwers.

Lees ook

Vooral de opmars van bier in het restaurant valt andermaal op: in 2007 koos nog maar 18 procent daarvoor, dit jaar is dat al meer dan 27 procent. Thuis kiest de helft alcoholvrije dranken bij de maaltijd en een kwart bier. Maar voor de televisie wil meer dan twee Belgen op de drie bier en heeft alcoholvrij bier slechts bij één op de acht de voorkeur. Bier thuis is vooral in opmars omdat men geen rekening moet houden met een bob, zo blijkt. ‘Ik mag er roken', is nog maar voor 8,1procent een argument.

Steeds meer Belgen vinden ook dat bier drinken niet samengaat met rijden. Net geen negen op de tien vinden het beter niet te drinken als chauffeur. Vooral de jongere autobestuurders zijn het daarmee eens. 

Bron: express.be en standaard.be

Cookie instellingen