Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Bier is goed voor de botten

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Bier is goed voor de botten

17 oktober 2011 om 15:09

Bier helpt botontkalking tegen te gaan. Een biertje per dag is goed voor de botkwaliteit op latere leeftijd zo blijkt uit een Amerikaanse studie.

bier goed voor botten

bier is goed voor de botten Botontkalking (ook wel osteoporose genoemd) wordt tegengegaan door het silicium dat in bier zit. De studie van de universiteit van Cambridge toont aan dat gehopt bier de ideale bron van silicum is. Deze stof is cruciaal in de vorming van nieuwe botstructuur.

Lees ook

"Een biertje bevat ongeveer 8 milligram silicum, wat een derde van onze dagelijkse aanbevolen opname is", vertelt professor Jonathan Powell, van de universiteit van Cambridge. Bovendien zit er in bier nog een goed voedingselement: ethanol, de chemische stof die botverlies helpt te voorkomen. 

Vanwege een hormoonkwestie hebben vooral vrouwen baat bij silicum uit bier. Voor vrouwen die nog niet in de menopauze zitten, kan een half biertje al wonderen doen. Vrouwen die de menopauze al doorstaan hebben, kunnen het best een heel glas bier per dag drinken. Het zijn vooral oudere dames die belang hebben bij een dagelijkse inname van de stof. “Het hormonenniveau daalt bij oudere vrouwen. Daardoor wordt silicum vanzelf al moeilijker gebonden aan het vrouwelijke hormoon oestrogeen. Een verhoogde opname van de stof is daarom cruciaal om de gezondheid van de botten te garanderen”, legt professor Powell uit. “We halen steeds minder silicum uit koren en graan omdat ons voedsel steeds meer bewerkt en minder gezuiverd wordt”.

Weer een goede reden om een lekker biertje te drinken dames!  laugh

Cookie instellingen