Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Bier uit een plastic fles?

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Bier uit een plastic fles?

13 juli 2014 om 15:15

Verpakkingsfabrikant Sidel heeft speciaal voor bierbrouwerijen een plastic bierfles ontwikkeld die precies lijkt op de traditionele glazen fles. Er zit zelfs een kroonkurk op!

Sidel maakt plastic bierfles

Als twee druppels water

Brouwerijen zijn vaak bang dat het gebruik van een plastic fles associaties oproept met bijvoorbeeld frisdrank. Dit zou een negatieve merkervaring geven aan bier.

Daarom heeft verpakkingsfabrikant Sidel nu een plastic fles ontworpen die als twee druppels water lijkt op de gewone glazen bierfles, inclusief kroonkurk! Hiermee hoopt de fabrikant dat de acceptatie van de plastic fles door consumenten en brouwers sneller verloopt. 

Lees ook

Van glas naar plastic

Jaarlijks worden ongeveer vijf miljard plastic verpakkingen voor bier verkocht. Dit lijkt veel, maar het is maar twee procent van de wereldwijde markt. Bier in glas en blik overheerst nog steeds de markt. En dat terwijl andere dranken, zoals frisdrank en water al lang in plastic worden verkocht. 

Eigenschappen van de plastic fles

Om te bewijzen een plastic fles zeker voordelen heeft, maakte Sidel een fles van 330 ml die een bewaartijd van zes maanden kan garanderen. Binnen deze tijd laat het materiaal minder dan 1ppm (parts-per-million) zuurstof door en verliest de fles minder dan 17 procent aan koolstofdioxide.

En dat is natuurlijk erg belangrijk voor bier: zuurstof moet buiten de fles blijven en koolstofdioxide ín de fles! De plastic fles is hiermee uitermate geschikt voor ondergistende bieren. “Wij willen bierproducenten helpen om voordeel te halen uit de veelzijdigheid, het lichte gewicht, de duurzaamheid en lagere kosten die plastic biedt.”, aldus Sidel.

Cookie instellingen