Bierdrinkers kunnen persoonlijke schade berekenen

Bierdrinkers kunnen persoonlijke schade berekenen

29 april 2007 om 13:05
Bierprijzen

Vier Nederlandse bierdrinkers hebben afgelopen vrijdag een zogeheten bierverliesmeter gelanceerd. Op de website kunnen consumenten naar eigen zeggen uitrekenen voor hoeveel euro zij de afgelopen jaren door het bierkartel zijn geflest.

Met de bierverliesmeter willen de makers de Nederlandse bierconsument de mogelijkheid bieden om hun stem te laten horen. De uitslag kunnen zij in een persoonlijk ondertekende protestbrief direct naar de brouwers mailen.

Op de site kunnen bierdrinkers uitrekenen welk bedrag ze te veel hebben betaald voor hun drank door illegale prijsafspraken tussen de brouwers. De Europese Commissie stelde onlangs dat Heineken, Grolsch, Bavaria en Inbev zich hier schuldig aan zouden hebben gemaakt. Op de site kunnen bierdrinkers, aan de hand van hun bierconsumptie, vaststellen hoeveel schade ze daardoor hebben geleden.

Tot nu toe maakten meer dan 30.000 mensen gebruik van de site die, volgens de bierverliesmeter, gezamenlijk meer dan 56 miljoen euro te veel zouden hebben betaald. Het gaat gemiddeld om 1.826,99 euro per persoon!!!

Wil jij ook je bierverlies berekenen? Ga dan snel naar www.bierverliesmeter.com

Reageer

Reacties worden eerst gekeurd voordat ze zichtbaar zijn.

Laatste reacties