Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Bierdrinkers kunnen persoonlijke schade berekenen

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Bierdrinkers kunnen persoonlijke schade berekenen

29 april 2007 om 13:05

Vier Nederlandse bierdrinkers hebben afgelopen vrijdag een zogeheten bierverliesmeter gelanceerd. Op de website kunnen consumenten naar eigen zeggen uitrekenen voor hoeveel euro zij de afgelopen jaren door het bierkartel zijn geflest.

Bierdrinkers kunnen persoonlijke schade berekenen

Lees ook

Met de bierverliesmeter willen de makers de Nederlandse bierconsument de mogelijkheid bieden om hun stem te laten horen. De uitslag kunnen zij in een persoonlijk ondertekende protestbrief direct naar de brouwers mailen.

Op de site kunnen bierdrinkers uitrekenen welk bedrag ze te veel hebben betaald voor hun drank door illegale prijsafspraken tussen de brouwers. De Europese Commissie stelde onlangs dat Heineken, Grolsch, Bavaria en Inbev zich hier schuldig aan zouden hebben gemaakt. Op de site kunnen bierdrinkers, aan de hand van hun bierconsumptie, vaststellen hoeveel schade ze daardoor hebben geleden.

Tot nu toe maakten meer dan 30.000 mensen gebruik van de site die, volgens de bierverliesmeter, gezamenlijk meer dan 56 miljoen euro te veel zouden hebben betaald. Het gaat gemiddeld om 1.826,99 euro per persoon!!!

Wil jij ook je bierverlies berekenen? Ga dan snel naar www.bierverliesmeter.com

Update december 2015

Een Biernet gebruiker wees ons er op dat de bierverliesmeter niet meer werkt. Er is de laatste jaren minder sprake geweest van kartelvorming in de biermarkt.

Cookie instellingen