Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

CBL waarschuwt ouders: geen bier kopen met kind

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

CBL waarschuwt ouders voor bier inkopen

08 januari 2014 om 14:50

Ouders kunnen het beste zonder hun kinderen drank kopen. Dat adviseert het Centraal Bureau Levensmiddelen (CBL).

18

Ouders met minderjarige kinderen krijgen, als gevolg van de nieuwe alcoholwet, van het CBL het advies om aankopen van alcoholische drank niet te doen in het bijzijn van hun kind. Kassamedewerkers kunnen hierdoor denken dat de drank voor het kind wordt gekocht.

Een woordvoerder van het CBL: "Dat kan tot vervelende situaties leiden. Maar het heeft altijd zo in de wet gestaan. Is een kind 15, ook al is het in gezelschap van zijn ouder, dan zou je als caissière reden kunnen hebben om aan te nemen dat de drank voor een ander is dan voor de koper." 

Moeder uit Deventer krijgt drank niet mee

Dat drank kopen in gezelschap met een minderjarig kind is niet handig is, bewijst het voorbeeld van Judith van der Molen. Zij deed op een zaterdag boodschappen samen met haar zoon van 16 bij de Dirk van den Broek. 

Lees ook

Bij de boodschappen zaten ook zes blikjes bier. De vrouw kreeg het bier niet mee, omdat ze samen met haar zoon van 16 in de rij stond. 

Judith van der Molen: "Dit is gewoon te idioot. Die drank wilde ik voor mijn man en mezelf halen. Dit mocht niet, omdat ik het aan mijn zoon kunnen geven. Hij krijgt helemaal geen drank, maar dat is toch mijn verantwoordelijkheid? Deze regel is te extreem."

Juist gehandeld

Volgens Miranda Boer van het CBL heeft de supermarkt juist gehandeld. "Het kan zo zijn dat de vrouw drank voor haar zoon wilde kopen. In zo'n geval mag er geen alcohol worden verstrekt. De verkoper riskeert anders een fikse boete en na overtredingen kan de burgemeester de alcoholverkoop maximaal twaalf weken lang verbieden.

Het advies van het CBL is dus als volgt: Drank kopen? Stap als ouder dan alleen de supermarkt in.

Cookie instellingen