Een chocolatier uit het Belgische Moen heeft een praline gemaakt met een vulling van bier. Dirk Naert is de eerste chocolatier die dit is gelukt. Voor de vulling koos hij voor bier van Brouwerij Bockor uit Bellegem (België).
Idee
Het idee van de praline gevuld met bier kwam na een harde werkdag. Dirk Naert zat in zijn stoel een Omer biertje van de Bockor brouwerij te drinken toen het idee hem te binnen schoot om de twee producten te combineren. "Ik wist meteen dat het een gat in de markt was."
Lastige productie
De volgende werkdag is hij direct met een krat Omer naar zijn atelier gegaan. Hij heeft twee maanden nodig gehad voor zijn nieuwe creatie ChocOBeer. Al was de productie volgens hem niet eenvoudig: "De smaak op punt krijgen, kostte veel tijd. Ik heb ook moeten zoeken naar een manier om de pralines lang houdbaar te maken. Je kan ze een jaar lang bewaren." Aldus Dirk Neart.
Ze zijn verkrijgbaar in de winkel van Dirk Naert en zijn vrouw Mieke Vandenberghe maar geïnteresseerde bakkerijen en chocoladewinkels kunnen de pralines ook aankopen.
Interessant biernieuws? Deel het nu!
1 reactie
Agnes Fonderie (gast) op 30-05-2014 om 00:28:46
Hallo , ik heb dit weekend een doosje met jullie bierpralines gekregen.Ik lees hier dat je ze een jaar lang kan bewaren. Ik dacht het niet. Ze zijn zo onmenselijk LEKKER dat IK ze zelfs geen week lang kan behouden.Ik ga zo spoedig mogelijk op zoek naar een winkel in Leuven of Tienen waar ze verkocht worden. Proficiat voor jullie heerlijk product.