Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Bierkroket? Ja, het bestaat echt!

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

De ultieme combi van snack & bier: de Bierkroket!

11 december 2012 om 10:37

Naast bier en chocolade heeft Antwerpen er nu een nieuw streek product bij. De bierkroket! Beter bekend als de Brabokroket. Een heerlijke kroket met een vulling van Belgisch bier en een lokale vlees specialiteit, filet d'Anvers.

Brabokroket
De Koninck
De Koninck

Dat bitterballen en bier goed samen gaan, weet iedereen. Maar nu heeft de Vlaming Michel Meubus de ultieme biersnack ontwikkeld: de Brabokroket. Het kostte twee jaar om deze  speciale kroket met een vulling van de Koninck bier en Filet d'Anvers te maken. Het resultaat: "De Brabokroket overstijgt de klassieke frituur snack!” aldus Meubus.

De kroket

Michel Meubus ontwikkelde de Brabokroket in samenwerking met Exellent Food in Nederland. De Brabo is vernoemd naar de legendarische Romeinse soldaat die in Antwerpen de reus Druon Antigoon doodde. De kroket ziet eruit als een normale vleeskroket zoals we die in Nederland uit de muur kunnen trekken, maar dan iets bleker. De smaak is echter heel anders!

Lees ook

Ingrediënten

Michel Moortgat van brouwerij Duvel Moortgat gaf Meubus toestemming om de Koninck bier te gebruiken voor zijn bieren. De Koninck is een Belgisch bier, afkomstig uit Antwerpen. Het tweede ingrediënt van de Brabokroket is Filet d'Anvers. “In plaats van vleesafval te gebruiken wat wel vaker gebeurt in frituursnacks, werken wij met filet d'Anvers, het typische gerookte rundvlees van de Scheldestad.” aldus Meubus.

Waar te koop?

Als de productie van de Brabokroket eenmaal op volle toeren is zal deze in de betere brasserieën van België te koop zijn. Of de kroket binnenkort ook te koop is in Nederland is niet bekend maar volgens Meubus hebben verschillende partijen uit Nederland, Canada, Australië en Amerika interesse getoond in de bijzondere kroket.

Weet jij waar de kroket te koop is of hoe die smaakt? Laat dan een reactie achter.

Cookie instellingen