Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Grolsch sponsort NK Beugelen test

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Grolsch sponsort NK Beugelen

02 december 2011 om 09:38

Het NK Beugelen in Groenlo werd in 2011 voor het eerst georganiseerd. Met Grolsch als hoofdsponsor zal dit event ook aankomende jaren doorgang vinden.

grolsch beugel

NK beugelen Vele jaren geleden was het beugelen (beugels bevestigen aan de halve liter flessen Grolsch) hét vakantiewerk in Groenlo. Sinds dit jaar is er dus een heus NK beugelen voor teams van twee personen en dat zal met Grolsch als sponsor ook aankomende jaren doorgang vinden. Algemeen directeur Rob Snel van Grolsch heeft zelf ook gebeugeld: "Ik heb het 25 jaar geleden zelf ook gedaan. Ik heb meegelopen op alle afdelingen. Het beugelen gebeurde door 'de Beugeldames van Grolsch', huisvrouwen die vanuit een automatisme die beugels op de flesjes deden. In de tussentijd werden de laatste roddels doorgenomen, wat een kakofonie. En een tempo! Tegen de tijd dat ik twee flesjes had gebeugeld, hadden zij een krat klaar." 

Grolsch sluit een 5-jarige overeenkomst met organisatie

In Brouwerij De Klok in De Lange Gang werd afgelopen maandag een 5-jarige overeenkomst ondertekend tussen enerzijds Bierbrouwerij Grolsch en anderzijds de organisatie van het door Groenlo Vestingstad Promotion aangedragen idee. Namens Grolsch werd het contract met een optie voor een levenslange samenwerking ondertekend door marketingdirecteur Jan Nales. En namens de organisatie was het GVP-voorman Erik Mentink, die zijn handtekening onder de overeenkomst plaatste. 

Lees ook

Wat is beugelen precies?
 

In 1897, twee jaar na zijn komst naar de Grolsch in Groenlo, introduceerde Theo de Groen de ½ liter- beugelfles. De fles met de porseleinen dop, de rubberring en de metalen beugel. In de loop der tijd heeft de kroonkurkfles de biermarkt grotendeels veroverd. Grolsch-directeur de Groen hield echter vast aan de beugelfles.

Bijna honderd jaar lang moesten deze sluitingen handmatig op de flessen gemonteerd worden. Daarmee was dit ‘beugelen’ van oudsher een (vakantie-) werk dat alleen in Groenlo voorkwam. Velen hebben toentertijd meegeholpen om de tienduizenden ‘halve liters’ van de Grolsch te voorzien van deze kenmerkende sluiting.

De vergoeding hiervoor was afhankelijk van het aantal kratten dat per uur werd gebeugeld hetgeen onder de medewerkers toen al vaak als een wedstrijdje werd gezien. Maar ja,  Grolsch is inmiddels al weer enige tijd uit Groenlo verdwenen en het beugelen gebeurt tegenwoordig machinaal dus deze vorm van vakantiewerk bestaat niet meer. Maar om de herinnering aan deze tijd toch levendig te houden werd dit werk tijdens het eerste NK-beugelen in 2011 in Groenlo opnieuw geïntroduceerd. En nu als echte wedstrijd.

Zie ook http://www.nkbeugelen.nl.

Cookie instellingen