Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Heineken beschuldigt Olm van oplichting en fraude

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Heineken beschuldigt Olm van oplichting en fraude

05 augustus 2011 om 14:31

In de rechtbank in Amsterdam heeft de advocaat van Heineken bierbrouwer Olm beschuldigt van oplichting en fraude.

Olm logo
Olm logo

De kleine bierbrouwer Olm uit Weesp stond donderdagmiddag tegenover biergigant Heineken in de Amsterdamse rechtbank. Het ging gisteren hard tegen hard. Het betoog van de advocaat van Heineken duurde daardoor maar liefst anderhalf uur en volgens de advocaat maakt Olm inbreuk op het merkenrecht, door Olm bier als Heineken te verkopen. Ook betitelde hij Olm gisteren als een ‘freerider’. Het bedrijf zou willens en wetens gebruikmaken van het merkenrecht en de faciliteiten van Heineken. Heineken beschuldigde Olm van zwendel, oneigenlijke concurrentie en betitelde oud-werknemer en Olm-baas Mark Schneider als een onbetrouwbare ondernemer.

Heineken liet duidelijk merken dat zij kosten nog moeite hebben gespaard om te bewijzen dat Olm fout zit. Heineken schaduwde het distributiecentrum van Olm in Weesp langdurig. Daarvoor zette de brouwer onder meer verborgen camera’s en nepklanten in. Ook leveranties werden gevolgd en de inhoud van fusten ging naar een laboratorium. Daaruit volgden volgens Heineken een aantal overtredingen die hun betoog ondersteunen.

Lees ook

Olm weerlegde iedere beschuldiging en is van mening dat Heineken maar één doel heeft en dat is het kapotmaken van een concurrent. Van oneigenlijk leveren is volgens de advocaat van Olm geen sprake. De belangstelling voor de zaak was groot. In de zaal zaten meer dan vijftig toehoorders. Een groot deel daarvan waren Olm-medewerkers uit Weesp.

De rechtbank doet over twee weken uitspraak over de zaak.

Lees onze eerdere berichtgeving over de rechtzaak en beluister ook onderstaand fragment van de NOS over deze zaak:

Cookie instellingen